Kryddig morotssoppa

Den här soppan är perfekt för dig som vill äta något gott, nyttigt och hälsosamt utan en massa onödiga kalorier. Toppa soppan med yoghurt, gräslök och mynta för att runda av den goda smaken.

Recept: Vibeke Lehn
Foto: Maria Warnke Nørregaard

Kryddig morotssoppa

2 portioner

1 tsk spiskummin
1 tsk korianderfrö
1 gul lök, hackad
1 msk ingefära, färsk
1 tsk olivolja
500 g morötter, tärnade
100 g röda linser
3⁄4–1 liter grönsaksbuljong
salt
peppar
Servering
1 dl grekisk yoghurt
färsk mynta
1 bunt gräslök, finklippt
1 fullkornspita

Gör så här 

1. Rosta alla kryddor ett par minuter i en torr panna.
2. Värm olja i en kastrull, häll i lök, ingefära, morötter och linser, tillsätt kryddor och buljong. Låt sjuda under lock i 20 minuter, tills morötterna och linserna är mjuka. Blanda och smaka av med salt och peppar, späd vid behov med ytterligare buljong, tills soppan har önskad konsistens.
3. Servera med yoghurt, kryddgrönt, gräsklipp och pitabröd.