Tävling: Vinn veganska Omega-3 av Alg

Här har du chansen att vinna två askar (60 kapslar/styck) med BioSalmas veganska kosttillskott Omega-3 av Alg. Vi kommer att utse 15 lyckliga vinnare. Delta i tävlingen genom att svara på frågan längst ner i artikeln.

Tävling: Vinn veganska Omega-3 av Alg

Hälsa i samarbete med BioSalma

 

Hallå där...
Emil Oldén, vd på BioSalma!

Hur produceras BioSalma Omega-3 av Alg?
— Algerna odlas i slutna system, vilket gör att det finns full kontroll på vad de innehåller. Det skyddar dem från oönskade ämnen och vi känner oss helt trygga med de råvaror de matas med. Även omega-3 från fisk har sitt ursprung i alger, men med vår produkt går vi direkt till källan utan omvägen via fisken. Detta ger en ren och naturlig omega-3-produkt som är helt växt- baserad. 
Vad är speciellt med Bio- Salma Omega-3 av Alg? 
— Den innehåller båda fettsyrorna DHA och EPA till en så högkoncentration, 375 mg/kapsel, att en kapsel räcker för hälsopåståenden på hjärna, ögon och hjärta. 
Det står att de innehåller 250 mg DHA och 125 mg EPA. Är detta en uppskattning eller brukar ni kontrollera dem på något sätt? 
— Varje råvara som används har analyserats för att säkerställa rätt nivå. Vi gör också egna tester på färdig kapsel för att vara helt säkra. 
Jag äter ert kosttillskott Omega-3 av Alg sedan en tid och undrar hur mycket jod en kapsel innehåller. 
— När det gäller frågan om jod i algprodukter handlar det inte om algolja utan produkter som innehåller hela delen av alger såsom brunalger etc. Vår Omega-3 av Alg innehåller inte jod. Jod är ett grundämne, och mikroalgen Schizochytrium, som vår algolja kommer ifrån, behöver inte jod när den tillväxer och det tillsätts inget vid den kontrollerade odlingen. 
Vad är skillnaden jämfört med andra veganska källor av omega-3, till exempel linfröolja?  
— Den omega-3 som finns i linfröolja är fettsyran ALA (linolensyra). ALA är en föregångare till EPA och DHA, och även om kroppen kan förändra denna till EPA och DHA är denna omvandling ineffektiv hos människor. Fettsyrorna EPA och DHA är de fettsyror som utan konkurrens har bedömts ha de största positiva effekterna på bland annat hjärna, ögon och hjärtats funktion. Den naturliga ursprungskällan till omega-3-fettsyrorna DHA och EPA är marina mikroalger.

Kosttillskott ersätter inte en i övrigt hälsosam kost och livsstil.

Tävla med oss!
Vinn BioSalma Omega-3 av Alg 

– värde ca 400 kr!

15 vinnare får två askar BioSalma Omega-3 av Alg, med 60 kapslar i varje. Delta i tävlingen genom att svara på frågan nedan.

Vi behöver ditt svar senast 19 maj. Lycka till!

Du kan också tävla via QR-koden till BioSalmas Instagram. Skanna koden med din mobilkamera!

1 . BioSalma Omega-3 av Alg innehåller två fettsyror, vad heter de? *

  • Få tidningenhalsa.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!