Recept: Morotssoppa med ingefära


Morotssoppa med ingefära

Recept Ulrika Davidsson   Foto Malte Danielsson ur boken ”Allt om periodisk fasta”

2 personer

½ gul lök
1 liten vitlöksklyfta
6 morötter
½ röd chili
1 tsk olivolja
1 msk riven färsk ingefära
4 dl vatten
½ grönsaks- eller hönsbuljongtärning
2 dl kokosmjölk
salt och svartpeppar
Topping:
morot, salladslök och färsk koriander

Gör så här:
1. Skala och hacka löken. Skala och riv vitlöken. Skala och skär morötterna i skivor. Finhacka chilin. Hetta upp en stekpanna med oljan och bryn lök, vitlök, morötter, chili och ingefära.
2. Tillsätt buljongtärningen och häll på vattnet. Låt koka i 10 minuter.
3. Mixa soppan slät i en matberedare. Häll tillbaka soppan i kastrullen och tillsätt kokosmjölken. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
4. Häll upp i skålar och toppa med hyvlad morot, strimlad salladslök och koriander.

Periodisk fasta bra för kroppen

Därför är grapefrukt så nyttigt

Recept: spenatsoppa med majstopping