Recept: BBQ-spett med squash och halloumi

Vem älskar inte grillspett? De här goda spetten serverar vi med en en somrig kålsallad som du smaksätter med dina favoritörter.

Recept: BBQ-spett med squash och halloumi

Av Maria Zihammou  Foto Lee Kearney  

Grillspett med squash och halloumi  

4 portioner

träspett
2 squash, ca 500–600 g
2 halloumi, ca 200 g
2 msk olivolja
flingsalt, svartpeppar
barbecuesås till grillningen
Kålsallad   
½ färskt vitkålshuvud
1 morot
1 selleristjälk
1 gul eller röd lök, gärna färsk knipplök
1 gul paprika
1 lime, pressad saft
2 msk olivolja
2 msk grovhackade örter, t ex bladpersilja eller koriander

Gör så här:

1. Blötlägg spetten i vatten i 30 minuter. Skär squash och halloumi i mindre bitar. Trä upp varvat på spetten och pensla med olivolja. Krydda med lite salt och peppar.
2. Kålsallad: Strimla kålen i tunna skivor. Skala och hyvla moroten i långa remsor på längden. Strimla sellerin i tunna skivor. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar.
3. Lägg ner alla grönsaker i en skål, tillsätt limesaft, olivolja och krydda med lite salt och peppar. Toppa med färska örter.
4. Grilla spetten över direkt värme och pensla med lite bbq-sås under slutet av grillningen. Servera med kålsalladen och en skål med extra bbq-sås vid sidan av. 

Per portion: 353 kcal, 13 g protein, 26 g fett, 14 g kolhydrater, 6 g fibrer Glutenfritt, mjölkfritt, antioxidantrikt Vitaminer: C, E, A, B6, niacin, folat Mineraler: Kalcium, fosfor, zink

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få tidningenhalsa.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!