Recept: Grillad potatis med örtolja

Av Maria Zihammou  Foto Lee Kearney

Grillad potatis med örtolja 

4 portioner

1 kg färskpotatis
2 msk rapsolja
flingsalt
Örtolja
1 ask krasse
1 liten bunt dill, finhackad
3 msk finhackad kruspersilja
½ citron, pressad saft
½ dl rapsolja, helst kallpressad
flingsalt, svartpeppar
Topping
6–8 rädisor
1 msk riven pepparrot
1–2 msk hackade örter, t ex persilja och krasse

Gör så här:

1. Skrubba ren potatisen under rinnande kallt vatten. Koka den 5–10 minuter i lättsaltat vatten tills den börjar mjukna men har en hård kärna kvar.
2. Blanda potatisen med rapsolja i en skål och krydda med salt.
3. Örtolja: Klipp ner krassen i en mixer och tillsätt finhackad dill, persilja, citronsaft och rapsolja. Kör till en slät örtolja och smaka av med lite salt och peppar.
4. Grilla potatisen över direkt värme tills den fått fin färg och är genomstekt. Lägg upp på ett fat, blanda med örtoljan.
5. Toppa med skivade rädisor, riven pepparrot och färska örter.

Per portion: 349 kcal, 4 g protein, 18 g fett, 39 g kolhydrater, 3 g fibrer Vitaminer: E, C, B6, folat, niacin Mineraler: Kalium. Glutenfri, mjölkfri.

Recept: BBQ-spett med squash och halloumi

Recept: Grillad portabelloburgare