Recept: Rostad sparris med nötströssel

Här är ett oslagbart sparrisrecept som de flesta älskar. Ugnsrosta sparrisen tillsammans med tärnat lantbröd och hackade nötter. Toppa med hyvlad parmesan och njut!

Recept: Rostad sparris med nötströssel

Recept Marie Melchior  Foto Betina Hastoft 

Rostad sparris med nötströssel

4 portioner

500 g grön sparris
3 skivor lantbröd
50 g hasselnötskärnor
50 g pistaschnötter
salt, peppar
1 msk oregano
3 msk olivolja
25 g parmesanost 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader. Bryt av nedersta biten på sparrisarna och skölj dem i vatten.

2. Skär brödet i små tärningar. Hacka nötterna grovt. Blanda brödtärningar och nötter i en skål. Blanda i salt, peppar, oregano och 2 msk av olivoljan. 

3. Bred ut sparrisen på en plåt klädd med bakplåtspapper och ringla över resten av oljan.

4. Strö över nötströsslet och tillaga mitt i ugnen i 12–15 minuter. Hyvla över parmesanost och servera direkt.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få tidningenhalsa.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!