Bästa krämen för mjuka fötter – vi har testat!

Regelbunden kvällsmassage med en krämig fotkräm gör susen på torra hälar och trampdynor. Vårt test visar att det faktiskt funkar. Här är våra favoriter!

Text Susanne Hovenäs  Foto Getty Images

För dig som gärna visar fram fötterna behövs lite pyssel och omvårdnad. Annars blir fossingarna lätt torra med förhårdnader, spruckna hälar, snustorra fotsulor och fnasiga nagelband. Uppmjkande fotbad emellanåt, regelbunden nagelvård samt smörj varje kväll är det som gör susen för mjuka, fina och välmående fötter.  

Testpanelen består av Susanne Hovenäs, skönhetsredaktör, Marie Flodin, chefredaktör, och Anna Nyblin, Art Director.

Bästa krämen för mjuka fötter – vi har testat!

Mjukt på djupet
Betyg: 5 BÄST I TEST!

Som hårt vax, lite smörig konsistens, doftar lent och sött, med en touch av honung. Lite svår att få upp ur burken, en spatel hade varit bra. Men när fötterna väl fått ett tjockt lager gör den ett superbra jobb på torra hälar och sprickor. Fin förpackning, som för tankarna till gammeldags läkekonst.
JOIK Intense Moisture & Repair Balm for Hands and Feet kostar 173 kr/100 ml.
Information: ecco-verde.com

Bästa krämen för mjuka fötter – vi har testat!

Uppfräschning för hela kroppen
Betyg: 4,5  

Krämig, fluffig konsistens med mild citrusdoft. Krämen stannar kvar länge på huden, vilket förlänger känslan av fräscha fötter. Den går snabbt in i huden och efter regelbunden användning blir torra och hårda hälar mjuka. Ren design på förpackningen. Ett stort plus är att produkten kan användas över hela kroppen. 
Dharmazone Eco All Over Miracle Butter kostar 325 kr/200 ml.
Information: dharmazone.se

Bästa krämen för mjuka fötter – vi har testat!

Frisk & fräsch skogsdoft
Betyg: 4 

Krämig konsistens, frisk doft som drar åt skog och natur. Går snabbt in i torra fötter som blir mjuka och rejält upppiggade. Kickade även igång vader och smalben. Något odryg. Snygg burk med enkel design och lyxig silvertext.
Ljung Hudvårds Fotcreme Rimfrost kostar 139 kr/100 ml.
Information: ljungoflapland.se

Bästa krämen för mjuka fötter – vi har testat!

Smart pumpflaska
Betyg: 4,5

Krämig, lite oljig konsistens med fruktig, örtig doft, känns nästan som att vara på spa. Smart pumpflaska gör det enkelt att dosera. Efter regelbunden användning känns fötterna mjukare, friskare och till och med lite glansigare på ovansidan.
Föllinge Foot Cream kostar 179 kr/100 ml,
Information: follinge.com

 

Bästa krämen för mjuka fötter – vi har testat!

Svalkande och uppiggande
Betyg: 3,5 

Fin, lite tunn konsistens, uppfriskande doft av pepparmint. Lätt att massera in, går snabbt in i huden som känns skön och sval. Behöver flera lager för att få effekt på snustorra fötter. Perfekt för trötta sommarfötter, som gått i sandaler en hel dag. Snygg och praktisk tub som gör att man slipper peta med fingrarna i krämen.
c/o Gerd Foot Cream with Tea Tree & Peppermint, kostar 129 kr/75 ml.
Information: careofgerd.se

Pyssla om dina fötter

DIY: Hemlagat kroppsgodis

Så får du frisk hud hela livet​