Recept Kristina Eriksson Foto Åsa Dahlgren
Panerad squash i ugnen
8 bufféportioner
400 g squash
2 dl vetemjöl
2 ägg
100 g pankoströbröd
1 1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
rapsolja
Parmesan- och crème fraicheröra:
4 dl crème fraiche
2 dl finriven parmesan
3/4 dl finhackad bladpersilja salt och peppar
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Tvätta och dela squashen i 5–6 cm långa bitar. Dela bitarna i skivor på längden.
3. Lägg vetemjölet på en tallrik. Knäck äggen på en annan tallrik och vispa dem med en gaffel. Blanda pankoströbröd, paprikapulver och salt och lägg på ytterligare en tallrik.
4. Vänd squashskivorna i först mjölet, sedan i de uppvispade äggen och sist i ströbrödet.
5. Smörj en långpanna med ganska mycket rapsolja. Lägg squashskivorna sida vid sida i långpannan. Stek i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Ta ut långpannan och vänd på squashen. Stek i ytterligare 10 minuter. Squashen ska vara mjuk och ha fått färg.
6. Parmesan- och crème fraicheröra: Blanda crème fraiche, parmesan, bladpersilja, salt och peppar till en sås.