Recept: Panerad squash med creme fraiche-röra

Bjud på ett glas vin i kvällssolen med frasiga och goda tilltugg som doppas i en smarrig parmesansås! Eller servera vår panerade squash som en förrätt med sallad till eller som en smårätt på en buffé.

Recept Kristina Eriksson  Foto Åsa Dahlgren

Panerad squash i ugnen 

8 bufféportioner 

400 g squash
2 dl vetemjöl
2 ägg
100 g pankoströbröd
1 1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
rapsolja
Parmesan- och crème fraicheröra:
4 dl crème fraiche
2 dl finriven parmesan
3/4 dl finhackad bladpersilja salt och peppar

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Tvätta och dela squashen i 5–6 cm långa bitar. Dela bitarna i skivor på längden.
3. Lägg vetemjölet på en tallrik. Knäck äggen på en annan tallrik och vispa dem med en gaffel. Blanda pankoströbröd, paprikapulver och salt och lägg på ytterligare en tallrik.
4. Vänd squashskivorna i först mjölet, sedan i de uppvispade äggen och sist i ströbrödet.
5. Smörj en långpanna med ganska mycket rapsolja. Lägg squashskivorna sida vid sida i långpannan. Stek i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Ta ut långpannan och vänd på squashen. Stek i ytterligare 10 minuter. Squashen ska vara mjuk och ha fått färg.
6. Parmesan- och crème fraicheröra: Blanda crème fraiche, parmesan, bladpersilja, salt och peppar till en sås.

Färskoströra med rödbeta

Recept: BBQ-spett med squash och halloumi

Crostini med ärtpesto