Recept: Blomkålsomelett

Det är inte mycket som slår en omelett till lunch eller en lätt middag. Snabbt, enkelt, nyttigt och så gott! Servera den gärna med en sallad till.

Recept: Blomkålsomelett

Recept Andrea Kristiane Petersen  Foto Getty Images

Blomkålsomelett

2 portioner

4 ägg
250 g blomkål, riven
1/2 dl matlagningsgrädde
80 g fetaost, riven
salt, peppar
1 msk rapsolja, till stekning

Gör så här:

1. Vispa ihop alla ingredienser.
2. Värm en stekpanna med lite olja. Häll i smeten, sänk värmen och lägg på ett lock.
3. Låt puttra ca 10 minuter tills omeletten är färdig.
4. Servera med en fräsch sallad.

Per portion: 378 kcal, 22 g protein, 30 g fett, 5 g kolhydrater, 3 g fibrer 
Glutenfri, lågkolhydrat, antioxidantrik
Vitaminer: C, B12, E, B2, folat, A, B6, D
Mineraler: Selen, fosfor, zink, kalcium

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få tidningenhalsa.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!