Recept: Grillad paprika med grönsaksfyllning

Recept Mia Eckhoff och Irina Smit  Foto Linda Krabberød

Grillad paprika med grönsaksfyllning 

4 personer som tillbehör

1 röd paprika
1 gul paprika
Fyllning:
1 dl bulgur
1⁄2 aubergine
1⁄2 squash
1 rödlök
1 tsk chilipulver
lite salt
1 msk olja till stekning
1 nypa finhackad koriander
1 näve riven parmesan
1 näve rostade mandlar 

Gör så här

1. Dela paprikorna i två halvor och ta ur fröna. Lägg dem på grillen och grilla i ca 30 minuter på medelhög värme tills paprikan är mjuk och söt.
2. Fyllningen: Koka bulgur i ungefär dubbel mängd vatten ca 15 minuter. Skär grönsakerna i småbitar eller tärningar och stek i lite olja på medelhög värme. Smaka av med chilipulver och salt. Blanda bulgur och koriander med grönsakerna.
3. Fyll paprikorna med grönsaksfyllningen och toppa med riven parmesan och mandlar.

Recept: Saftiga rödbetsburgare med hembakat hamburgerbröd

Vi blir glada av att grilla!

Kryddig nachos och texmex-röra på ärtor