Recept: Tofu-nudelsallad

Varsågod, här kommer ett uppskattat recept på en hälsosam, proteinrik och vegetarisk lunch eller middag. Om du gillar halloumi, så är det ett gott alternativ till tofun.

Recept Vibeke Lehn Foto Maria Warnke Nørregaard 

Tofu-nudelsallad

2 portioner

200 g fast tofu
75 g ramen-fullkornsnudlar
1 tsk kokosolja
2 mellanstora purjolökar, skivade
250 g bruna champinjoner, halva eller i fjärdedelar
350 g broccolibuketter
2 msk soja
mynta
salt
peppar 

Gör så här:

1. Klappa tofun torr med lite hushållspapper, skär i lagom stora munsbitar. Värm oljan i en wok eller stor stekpanna, stek tofun gyllene. Tillsätt purjolök och svamp, stek under omrörning 3–4 minuter.
2. Tillsätt broccolibuketter, stek i ytterligare 3–4 minuter.
3. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, låt rinna av och blanda ner i pannan. Smaka av med soja, mynta, salt och peppar. Servera.

Per portion: 490 kcal, 38 g protein, 15 g fett, 41 g kolhydrater, 20 g fibrer
Mjölkfritt, rikt på antioxidanter
Vitaminer: C, folat, B6, B2, niacin, E, B1 Mineraler: magnesium, fosfor, zink, kalium, järn

Five spice nudelsallad med svamp

Gör smarriga bullar, biffar & kebab med vegofärs

Marockansk tofu & aubergine på flatbread