Recept: Tofu-nudelsallad

Recept Vibeke Lehn Foto Maria Warnke Nørregaard 

Tofu-nudelsallad

2 portioner

200 g fast tofu
75 g ramen-fullkornsnudlar
1 tsk kokosolja
2 mellanstora purjolökar, skivade
250 g bruna champinjoner, halva eller i fjärdedelar
350 g broccolibuketter
2 msk soja
mynta
salt
peppar 

Gör så här:

1. Klappa tofun torr med lite hushållspapper, skär i lagom stora munsbitar. Värm oljan i en wok eller stor stekpanna, stek tofun gyllene. Tillsätt purjolök och svamp, stek under omrörning 3–4 minuter.
2. Tillsätt broccolibuketter, stek i ytterligare 3–4 minuter.
3. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, låt rinna av och blanda ner i pannan. Smaka av med soja, mynta, salt och peppar. Servera.

Per portion: 490 kcal, 38 g protein, 15 g fett, 41 g kolhydrater, 20 g fibrer
Mjölkfritt, rikt på antioxidanter
Vitaminer: C, folat, B6, B2, niacin, E, B1 Mineraler: magnesium, fosfor, zink, kalium, järn

Five spice nudelsallad med svamp

Gör smarriga bullar, biffar & kebab med vegofärs

Marockansk tofu & aubergine på flatbread