Recept: Grön thaicurry

Recept Caroline Hofberg  Foto Ove Lindfors 

Grön thaicurry

4 portioner 

500 g squash
1 grön paprika
3 salladslökar
2 vitlöksklyftor
2 msk hackad färsk ingefära
solrosolja till stekning
1 msk thai green curry, currypasta
1 msk ljus soja
1 burk kokosmjölk, 400 ml
3 dl gröna ärter
1 lime, rivet skal och pressad saft
1–1 1/2 dl rostade cashewnötter
ca 3/4 dl rostade kokoschips
1 kruka koriander
Servera med:
jasminris

Gör så här:

1. Skiva squashen och skär skivorna i halvmånar. Kärna ur och strimla paprikan. Strimla salladslöken. Skala och hacka vitlöken.
2. Stek squash, paprika, lök, vitlök och ingefära under omrörning i olja i en wok- eller stor stekpanna.
3. Rör i currypasta och soja. Tillsätt kokosmjölk och sjud några minuter tills grönsakerna är mjuka.
4. Blanda i ärter och lime precis mot slutet av koktiden.
5. Rosta cashewnötter och kokoschips var för sig i en torr stekpanna.
6. Vid servering: Strö över nötter, kokoschips och hackad koriander.

Värmande ayurvedisk gryta

5 fördelar med att vara vegetarian

Recept: Grönsakslasagne och rotsellericarpaccio