Grön thaicurry: Matig vegogryta med lagom sting

Bjud på en fräsch grönsaksgryta med thailändska smaker och lagom sting. Om du vill minska på styrkan kan du halvera mängden currypasta och ingefära.

Recept Caroline Hofberg
Foto Ove Lindfors 

Vegetarisk grön thaicurry

4 portioner 

500 g squash
1 grön paprika
3 salladslökar
2 vitlöksklyftor
2 msk hackad färsk ingefära
solrosolja till stekning
1 msk thai green curry, currypasta
1 msk ljus soja
1 burk kokosmjölk, 400 ml
3 dl gröna ärter
1 lime, rivet skal och pressad saft
1–1 1/2 dl rostade cashewnötter
ca 3/4 dl rostade kokoschips
1 kruka koriander
Servera med:
jasminris

Gör så här:

  1. Skiva squashen och skär skivorna i halvmånar. Kärna ur och strimla paprikan. Strimla salladslöken. Skala och hacka vitlöken.
  2. Stek squash, paprika, lök, vitlök och ingefära under omrörning i olja i en wok- eller stor stekpanna.
  3. Rör i currypasta och soja. Tillsätt kokosmjölk och sjud några minuter tills grönsakerna är mjuka.
  4. Blanda i ärter och lime precis mot slutet av koktiden.
  5. Rosta cashewnötter och kokoschips var för sig i en torr stekpanna.
  6. Vid servering: Strö över nötter, kokoschips och hackad koriander.

Du kanske även gillar:

Pasta med kryddiga kikärtor och röd paprika

Mexikanska raw food-wraps med hembakade tortillabröd

Grillad paprika med grönsaksfyllning

Se alla våra läckra vegorecept