Recept: Tortellini med kantareller och spenat

Recept Caroline Hofberg Foto Ove Lindfors 

Kantarelltortellini med spenat 

4 portioner 

ca 7 dl färska kantareller
1⁄2 purjolök
2 vitlöksklyftor
olivolja till stekning
ca 2 tsk hackad röd chili
salt och nymald peppar
4 dl löst packad baby­ spenat
500 g färsk tortellini
1 dl valnötter
grovriven prästost
Dressing:
4 dl löst packad baby­ spenat
250 g kesella
1 msk olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl riven pecorino
salt och nymald peppar

Gör så här:

1. Dressing: Hacka spenaten. Mixa alla ingredienserna till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
2. Ansa och dela kantarellerna i bitar. Skölj och strimla purjolöken. Hacka vitlöken.
3. Mjukstek kantarellerna i olivolja. Blanda i purjolök och chili och fortsätt steka några minuter. Krydda med salt och peppar. Ta från värmen och blanda i spenaten.
4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av kokvattnet. Blanda pastan med ett par matskedar olivolja.
5. Vänd ner pastan i svampfräset. Strö över delade nötter och grovriven ost. Servera med dressingen.

Recept: Rotfruktsgratäng med kantareller och getost

Five spice nudelsallad med svamp

Recept: Bakad potatis med krämig ost- och svampröra