Recept Lena Söderström Foto Eva Hildén
Rostad pumpa- och pastagratäng
4 portioner
300 g pumpa, vältvättad
3 msk olivolja + olja till formen
salt, peppar
4 port (280 g) pasta, skruvar, rigatoni eller penne
1 burk bechamelsås, ca 500 g
2 dl grädde
150 g riven ost, gärna cheddar
25 g rucola
2 msk hackad bladpersilja
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°. Tärna pumpan. Blanda pumpa och olivolja på en plåt med bakplåtspapper. Salta, peppra och rosta i mitten av ugnen ca 15 minuter.
2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag. Häll tillbaka pastan i kastrullen. Blanda i bechamelsås och grädde, koka upp under omrörning. Blanda i ost, rucola och den rostade pumpan. Smaka av med salt och peppar.
3. Häll pastan i en oljad ugnssäker form och gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter. Garnera med persiljan.