Recept: Lena Söderström
Foto: Eva Hildén
Pumpasoppa med mangocurry
4 portioner
1 pumpa, muscat eller butternut, ca 800 g
1 gul lök
3 msk olivolja
2 buljongtärningar
1 msk currypulver, gärna mangocurry
ca 1 liter kokande vatten
2 dl kokosmjölk
salt, peppar
4 msk skalade pumpafrön
1 1/2 dl kokosflagor
1/2 kruka koriander
Gör så här
1. Skala pumpan och skär den i små bitar. Skala och hacka löken.
2. Hetta upp oljan i en soppgryta. Lägg i pumpan och löken och fräs ca 5 minuter. Tillsätt smulade buljongtärningar och curry och fräs under omrörning ca 1 minut. Tillsätt hälften av vattnet. Koka upp och sjud soppan under lock tills allt är mjukt, ca 25 minuter.
3. Ta soppgrytan från värmen. Finfördela soppan med stavmixer direkt i grytan. Späd soppan först med kokosmjölken och sedan med resten av vattnet till önskad konsistens. Koka upp och sjud soppan ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och ev mera curry.
4. Toppa soppan med frön blandade med kokosflingor. Garnera med koriander.