Vandring och pilates i charmiga Bad Gastein – res med Hälsa

Följ med oss på Snälltåget till Österrike och Bad Gastein för att njuta av vandringar, god ekologisk mat, spa i varmt källvatten, klassisk pilates och spännande föredrag.

Text: Anette Jernström
Foto: STS Aplresor, Getty Images

I sommar kör Snälltåget direkt från Malmö till Österrike. Tåget körs på grön el och vi åker bekvämt i kupéer som görs om till bäddar under natten. I restaurangvagnen ”Krogen” kan du njuta av något gott på resan.
Välkommen att följa med!

Bad Gastein 22 – 31 juli 2023

Dag 1: Tåg till Bad Gastein

Tåget avgår från Malmö (anslutningståg finns från Stockholm) och tar dig under natten till Schwarzach St. Veit och transferbuss (ca 20 min) vidare till Bad Gastein.

Vi tar Snälltåget.

Dag 2: Föredrag och pilates

Ankomst och incheckning på hotellet. Egen tid att utforska omgivningarna. Föredrag med workshop och kursstart pilates under eftermiddagen.

Dag 3: Vandring på Schlossalm

Efter frukost delar vi in oss i grupper, buss tar oss till Schlossalm där vi tar lift till toppen. Hyttorna på Schlossalm är kända för den bästa Tiroler Grösteln i området. Lunch på en trevlig bergshytta (ingår). Tillbaka i Bad Gastein blir det pilates, middag och vårt populära pubquiz (mot tillägg), för den som önskar. Vandring (inkl. lunch): ca 6 timmar.

Hotel Eden Rock.

Dag 4: Vandring och thermalvattenkällor

Efter frukost blir det vandring på berget Graukogel (2 492 m ö h), känt för sina thermalvattenkällor. Vi tar liften upp till 1 950 meter och vandrar till sjön Palfnersee, där den som vill kan ta ett uppfriskande dopp. Vi fortsätter genom Cembratall-skogen mot dagens lunchställe, Graukogelhütte, känt för sin hemmagjorda schnapps. Efter lunch (ingår) tar vi liften ner och laddar för After Walk. Möjlighet att följa med på snapsprovning (mot tillägg) på bondgården Durzbauers bränneri. På kvällen arrangeras en vinprovning (mot tillägg) av österrikiska kvalitetsviner, följt av middag. Vandringstid (inkl. lunch): ca 6 timmar.

Dag 5: Zell am See eller Venedig?

Vandringsfri dag, med möjlighet att följa med på någon av våra dagsutflykter. Välj mellan vackra Zell am See och världsarvet Venedig (båda mot tillägg). Bussen går tidigt till Venedig, vi besöker St Markusplatsen, Dogepalatset och Rialtobron. Tid finns också för gondolfärd, shopping och en god lunch. Middag på egen hand.

Boende i dubbelrum på Hotel Eden Rock ingår i resans pris.

Dag 6: Pilates och storslagna vyer

Pilatespass innan frukost. Därefter tar vi bussen till Gasteinerdalens kanske vackraste område: Sportgastein. Från Nassfeld vandrar vi beroende på grupp i olika riktningar med varierande svårighetsgrad och äter lunch (ingår). Turen bjuder på storslagna vyer över glaciären Schareck (3 122 m ö h).

I Nassfeld finns nationalparken Hohe Tauern med möjligheter att se djur såsom gems, örn och murmeldjur. Tillbaka i Bad Gastein väntar After Walk följt av en god middag. Vandringstid (inkl. lunch): ca 6 timmar.

Dag 7: Mot Stubnerkogels topp

Veckan avslutas med vandring på Stubnerkogel. Vi tar liften upp till mittstationen med sikte mot Stubnerkogels topp (2 246 m ö h) och dagens lunchhytta. Därifrån kan man vid klar sikt få en fantastisk utsikt mot Grossglockner. Det finns även en 140 meter lång hängbro som man kan promenera ut på, om man vågar. Efter vandringen väntar veckans sista After Walk. Vandringstid (inkl. lunch): ca 6 timmar.

Dag 8: Pilates och stretching

Pilates- och stretchpass. Dagspass på Felsentherme. Tider (45 min), kan bokas hos samtalscoach (mot tillägg) för den som önskar. På kvällen samlas vi för avskedsdrink och sammanfattar intrycken från veckan med hjälp av ett trevligt bildspel.

Anette Jernström är Hälsas representant på resan och håller i pilatespassen. Hon är personlig tränare i klassisk pilates och certifierad samtalscoach inom livsstil och hälsa.

Dag 9: Tåg tillbaka till Sverige

Vi lämnar Bad Gastein och går ombord på tåget.

Dag 10: Hemma igen

Vi anländer till våra hemorter med härliga minnen, kanske lite träningsvärk och med många nya bekantskaper.

Viktigt att veta om resan 22-31 juli 2023

Avresa: 22 juli 2023
Hemkomst: 31 juli 2023

Pris per person i tvåbäddsrum: 17 495:-

Allt detta ingår:

 • Direkttåg Stockholm/Malmö – Schwarzach St Veit (4-bäddskupé)
 • Transfer Schwarzach St Veit – Bad Gastein
 • Boende i dubbelrum på Hotel Eden Rock
 • Bagage och frukost t/r, på tåget
 • 7 frukostar på hotellet
 • 6 trerätters middagar på närliggande restaurang
 • Alpin vandring 4 dagar inkl. lunch på hyttor med närproducerad och ekologisk mat
 • Dagsbiljett till Felsentherme bad- och spa-anläggning
 • Grundkurs i klassisk pilates
 • Föredrag med workshop: ”Hälsa – mer än kost och träning”
 • Reseledarservice

Mot tillägg:

 • Måltidsdryck
 • Enkelrumstillägg: 1 500: –
 • Avbeställningsskydd: Via ERV, 7% av resans pris

Så här bokar du:

www.alpresor.se/tidningenhalsa

Ring 0771–202020 eller mejl: info@alpresor.se

Övriga resevillkor får du vid bokningen.

Vi reserverar oss för eventuella program-, pris- och tidtabellsändringar utanför vår kontroll. Det krävs minst 20 bokningar för att resan ska bli av.

Ett samarbete mellan STS Alpresor och tidningen Hälsa