Av: Sofia Tegnefur och Vibeke Lehn
Foto: Sofia Tegnefur och Maria Warnke Nørregaard
Spaghetti med tomater och parmesankräm
4 portioner
300 g spaghetti
20 körsbärstomater
10 soltorkade tomater
2 vitlöksklyftor
1 msk smör eller olja
2 stora nävar färsk spenat
salt och svartpeppar
Parmesankräm:
4 msk riven parmesanost
1 ½ dl crème fraiche
½ tsk vitlökspulver
salt och svartpeppar
Topping:
Pinjenötter
Gör såhär:
- Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen. Ställ den kokta pastan åt sidan.
- Skär körsbärstomaterna på mitten och hacka de soltorkade tomaterna och vitlöken.
- Värm smör eller olja i en panna och stek vitlöken några minuter på medelvärme. Blanda ner körsbärstomaterna och stek dem tills de är mjuka.
- Lägg ner de soltorkade tomaterna och spenaten. Stek några minuter, rör om då och då. Smaksätt med salt och peppar.
- Parmesankräm: Blanda parmesan med crème fraiche, vitlökspulver, salt och peppar.
- Blanda tomatblandningen med den kokta spaghettin och strö över pinjenötter.
- Toppa med parmesankräm.
Näringsvärde per portion:
552 kcal, 17 g protein, 22 g fett, 66 g kolhydrater, 7 g fibrer.
Vitaminer: E, B6, Niacin, A, C.
Mineraler: Kalium, magnesium, zink, fosfor.