Laga lite mer italienskt! Ljuvlig spagetti med tomater och parmesankräm

Här bjuder vi på ett smarrigt recept som passar både till vardags och fest! Med fräscha smaker av tomat och vitlök tillsammans med en härlig kräm gjord på parmesan, är det sannerligen en utmärkt rätt att bjuda på!

Av: Sofia Tegnefur och Vibeke Lehn Foto: Sofia Tegnefur och Maria Warnke Nørregaard

Spaghetti med tomater och parmesankräm

4 portioner
300 g spaghetti
20 körsbärstomater
10 soltorkade tomater
2 vitlöksklyftor
1 msk smör eller olja
2 stora nävar färsk spenat
salt och svartpeppar

Parmesankräm:
4 msk riven parmesanost
1 ½ dl crème fraiche
½ tsk vitlökspulver
salt och svartpeppar

Topping:
Pinjenötter

Gör såhär:

  1. Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen. Ställ den kokta pastan åt sidan.
  2. Skär körsbärstomaterna på mitten och hacka de soltorkade tomaterna och vitlöken.
  3. Värm smör eller olja i en panna och stek vitlöken några minuter på medelvärme. Blanda ner körsbärstomaterna och stek dem tills de är mjuka.
  4. Lägg ner de soltorkade tomaterna och spenaten. Stek några minuter, rör om då och då. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Parmesankräm: Blanda parmesan med crème fraiche, vitlökspulver, salt och peppar.
  6. Blanda tomatblandningen med den kokta spaghettin och strö över pinjenötter.
  7. Toppa med parmesankräm.

Näringsvärde per portion:

552 kcal, 17 g protein, 22 g fett, 66 g kolhydrater, 7 g fibrer.
Vitaminer: E, B6, Niacin, A, C.
Mineraler: Kalium, magnesium, zink, fosfor.