Av: Sofia Tegnefur och Vibeke Lehn
Foto: Sofia Tegnefur och Maria Warnke Nørregaard
Krämig tagliatelle med citruskräm
4 portioner,
300 g tagliatelle
Sås:
1 schalottenlök
2 msk smör
2 vitlöksklyftor
2 dl matlagningsgrädde
Citruskräm:
1 ekologisk citron, skalet
250 g ricotta
3 tsk torkad basilika
salt och svartpeppar
Topping:
100 g solrosskott
Olivolja
Gör såhär:
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och ställ åt sidan.
- Pastasås: Hacka schalottenlöken fint och fräs den i smör i en kastrull.
- Hacka vitlöken och lägg den i pannan. Låt det fräsa lätt några minuter.
- Tillsätt grädden och rör om. Värm såsen väl, men stormkoka inte.
- Vänd ner pastan i såsen och blanda så att såsen täcker pastan.
- Citruskräm: Riv citronskalet fint och blanda det med ricottan. Rör ner basilika, salt och peppar.
- Servera pastan med ricottakräm, toppa med solrosskott och ringla lite olivolja över.
- Servera direkt.
Näringsvärde per portion:
570 kcal, 18 g protein, 26 g fett, 66 g kolhydrater, 4 g fibrer.
Vitaminer: Niacin, A, B2, E.
Mineraler: Kalcium, zink, fosfor, selen, magnesium.