Text: Vibeke Lehn
Foto: Maria Warnke Nørregaard
Matcha-iste med lime och mynta

2 glas
2 g matcha-te
2,5 dl vatten
2 tsk blomsterhonung
Isbitar
1 ekologisk lime
Färsk mynta
Gör såhär:
- Förbered matcha-teet enligt instruktionerna och smaka av med honung.
- Kyl ned och blanda teet med isbitar, häll upp det i glas med ytterligare isbitar, limebitar och generöst med myntakvistar.
Kryddigt iste med ingefära och persika

2 glas
4 dl nybryggt te
2 msk honung
1 msk finhackad ingefära
Isbitar
Färsk citrontimjan
2 persikor, färska eller konserverade.
2 tunna skivor citron
Gör såhär:
- Tillsätt honung och ingefära i det nybryggda teet och låt dra i några minuter.
- Häll upp teet i ett glas med isbitar, timjan, persika och citronskivor.
Senaste vegorecepten från Tidningen Hälsa:
-
Saftigt morotsbröd med chiafrön och havre
-
Fem goda vegosoppor att laga i höst: Nyttigt och budgetvänligt
-
Tomatsallad med chili, lime och koriander – spännande smaker på enkelt vis
-
Vegetarisk curry med blomkål och kikärtor – nyttigt och lättlagat
-
Ugnsrostade rotfrukter med honung och rosmarin
-
Ugnsbakade körsbärstomater med vita bönor och fetaost