Sommarens godaste iste: Matcha+lime och persika+ingefära

Finns det något bättre än en iskall iste på en varm sommardag? Det är både enkelt att göra, kalorisnålt och dessutom supergott!

Text: Vibeke Lehn
Foto: Maria Warnke Nørregaard

Matcha-iste med lime och mynta

Näringsvärde per portion: 49 kcal, 5% fett, 10% protein, 85% kolhydrater.

2 glas

2 g matcha-te

2,5 dl vatten

2 tsk blomsterhonung

Isbitar

1 ekologisk lime

Färsk mynta

Gör såhär:

  1. Förbered matcha-teet enligt instruktionerna och smaka av med honung.
  2. Kyl ned och blanda teet med isbitar, häll upp det i glas med ytterligare isbitar, limebitar och generöst med myntakvistar.

Kryddigt iste med ingefära och persika

Näringsvärde per portion: 110 kcal, 2% fett, 2% protein, 96% kolhydrater.

2 glas

4 dl nybryggt te

2 msk honung

1 msk finhackad ingefära

Isbitar

Färsk citrontimjan

2 persikor, färska eller konserverade.

2 tunna skivor citron

Gör såhär:

  1. Tillsätt honung och ingefära i det nybryggda teet och låt dra i några minuter.
  2. Häll upp teet i ett glas med isbitar, timjan, persika och citronskivor.