Sparris blir saftigt och gott på grillen! Passar bra som förrätt eller tillbehör till huvudrätten. Extra smak får primörerna av ett läckert parmesansmör med örter och chiliflakes.
Recept Caroline Hofberg
Foto Thomas Carlgren
4 portioner
Folie för ugn och grill
Smör till arken
750 g grön sparris
Flingsalt och peppar
4 msk rostade pinjenötter
Parmesansmör
100 g rumsvarmt smör
4 msk hackad persilja
4 msk hackad gräslök
1 ½ dl riven parmesanost
½–1 krm chiliflakes
1 tsk rivet citronskal
Flingsalt
Gör så här:
- Parmesansmör: Blanda alla ingredienser och förvara i kylen.
- Smörj 4 stora folieark. Bryt av den grova delen på sparrisen. Fördela sparrisen på arken och krydda. Klicka på smöret och strö på nötter. Vik arken till paket. Kanterna ska sluta tätt.
- Grilla paketen över glöd i ca 12 minuter.
Per portion: 380 kcal, 13 g protein, 33 g fett, 6 g kolhydrater, 4 g fibrer
Glutenfri, antioxidantrik
Vitaminer: C, folat, E, A, niacin, B6, B2, B1, B12
Mineraler: Zink, fosfor, kalcium, magnesium, kalium
Mer gott till grillkvällen:
Grillad paprika med grönsaksfyllning
Upptäck fler gröna recept från Hälsa