Recept: Caroline Hofberg
Foto: Thomas Carlgren
4 portioner
Folie för ugn och grill
Smör till arken
750 g grön sparris
Flingsalt och peppar
4 msk rostade pinjenötter
Parmesansmör
100 g rumsvarmt smör
4 msk hackad persilja
4 msk hackad gräslök
1 ½ dl riven parmesanost
½–1 krm chiliflakes
1 tsk rivet citronskal
Flingsalt
Gör så här:
- Parmesansmör: Blanda alla ingredienser och förvara i kylen.
- Smörj 4 stora folieark. Bryt av den grova delen på sparrisen. Fördela sparrisen på arken och krydda. Klicka på smöret och strö på nötter. Vik arken till paket. Kanterna ska sluta tätt.
- Grilla paketen över glöd i ca 12 minuter.
Per portion: 380 kcal, 13 g protein, 33 g fett, 6 g kolhydrater, 4 g fibrer
Glutenfri, antioxidantrik
Vitaminer: C, folat, E, A, niacin, B6, B2, B1, B12
Mineraler: Zink, fosfor, kalcium, magnesium, kalium
Mer gott till grillkvällen:
Grillad paprika med grönsaksfyllning
Upptäck fler gröna recept från Hälsa