Även efterrätten får ta ett varv på grillen i sommar. Persikor, jordgubbar och sockerkaka träs upp på spett och grillas till de har fått fin färg. Varva i glas med luftig yoghurtgrädde.
Recept Caroline Hofberg
Foto Thomas Carlgren
4 portioner
4 dl grekisk yoghurt
rivet skal av ½ citron
2 msk flytande honung
½ tsk vaniljpulver
4 persikor
ca 16 jordgubbar
4 skivor sockerkaka
2 dl vispgrädde
Gör så här:
- Blanda yoghurt, citronskal, honung och vaniljpulver.
- Klyfta persikorna och ansa jordgubbarna. Trä upp frukt och bär på spett.
- Grilla spetten och sockerkakan tills allt har fin färg. Låt kallna.
- Vispa grädden och vänd ner i yoghurten. Bryt sockerkakan i bitar.
- Varva sockerkaka, grillad frukt och yoghurtgrädde i glas. Servera genast.
Fler läckra sommardesserter:
Kalorisnåla glassar med mindre socker
Rabarberkräm med kaksmul och kokosyoghurt med rödbeta
Raw moussetårta med jordgubbar och lime
Upptäck fler gröna recept, nyttiga efterrätter och härliga grillfavoriter