Grillad trifle med persikor och jordgubbar – enkel sommardessert i glas

Även efterrätten får ta ett varv på grillen i sommar. Persikor, jordgubbar och sockerkaka träs upp på spett och grillas till de har fått fin färg. Varva i glas med luftig yoghurtgrädde.

Recept Caroline Hofberg
Foto Thomas Carlgren

4 portioner

4 dl grekisk yoghurt
rivet skal av ½ citron
2 msk flytande honung
½ tsk vaniljpulver
4 persikor
ca 16 jordgubbar
4 skivor sockerkaka
2 dl vispgrädde

Gör så här:

  1. Blanda yoghurt, citronskal, honung och vaniljpulver.
  2. Klyfta persikorna och ansa jordgubbarna. Trä upp frukt och bär på spett.
  3. Grilla spetten och sockerkakan tills allt har fin färg. Låt kallna.
  4. Vispa grädden och vänd ner i yoghurten. Bryt sockerkakan i bitar.
  5. Varva sockerkaka, grillad frukt och yoghurtgrädde i glas. Servera genast.

Fler läckra sommardesserter:

Kalorisnåla glassar med mindre socker

Rabarberkräm med kaksmul och kokosyoghurt med rödbeta

Raw moussetårta med jordgubbar och lime

Upptäck fler gröna recept, nyttiga efterrätter och härliga grillfavoriter