Grönkålssallad med valnötter och tranbär – fräscht och krispigt

En krispig sallad gjord på grönkål och äpplen passar perfekt till höstens alla middagar, antingen som huvudrätt eller tillbehör. Den enkla dressingen görs på bland annat senap och honung.

Recept: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

Grönkålssallad med valnötter och tranbär:

200 g grönkål
2 äpplen
Lite citronsaft
Dressing:
1 msk grov senap
1 tsk dijonsenap
1 msk flytande honung
2 msk citronjuice
1 msk vitvinsvinäger
Topping:
60 g valnötskärnor
50 g torkade tranbär

Gör så här:

  1. Rör ihop alla ingredienser till dressingen.
  2. Riv grönkålen. Hacka den fint. Skär äpplena i klyftor och ringla lite citronsaft över dem.
  3. Rosta eventuellt valnötterna snabbt. Var försiktig så att du inte rostar dem för länge, då smakar de bittert.
  4. Vänd runt kålen i dressingen. Vänd försiktigt ner äpplena.
  5. Garnera med valnötter och tranbär, servera genast.

Per portion: 469 kcal

Se alla våra härliga recept