En krispig sallad gjord på grönkål och äpplen passar perfekt till höstens alla middagar, antingen som huvudrätt eller tillbehör. Den enkla dressingen görs på bland annat senap och honung.
Recept: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Grönkålssallad med valnötter och tranbär:
200 g grönkål
2 äpplen
Lite citronsaft
Dressing:
1 msk grov senap
1 tsk dijonsenap
1 msk flytande honung
2 msk citronjuice
1 msk vitvinsvinäger
Topping:
60 g valnötskärnor
50 g torkade tranbär
Gör så här:
- Rör ihop alla ingredienser till dressingen.
- Riv grönkålen. Hacka den fint. Skär äpplena i klyftor och ringla lite citronsaft över dem.
- Rosta eventuellt valnötterna snabbt. Var försiktig så att du inte rostar dem för länge, då smakar de bittert.
- Vänd runt kålen i dressingen. Vänd försiktigt ner äpplena.
- Garnera med valnötter och tranbär, servera genast.
Per portion: 469 kcal
Senaste vegorecepten från Tidningen Hälsa:
-
Slät soppa med spenat, broccoli och ärtor – värmande gott
-
Sötpotatisnudlar med misodressing
-
Grön durrasallad med brysselkål och krämig rödbetsdressing
-
Krämig frukostgröt på hirs, gurkmeja och kokosmjölk
-
Kålrabbi med färskost och fikontopping: Vinterns vackraste tilltugg
-
Fyllda auberginerullar med fetaostkräm, valnötter och granatäpple
Se alla våra härliga recept