Recept: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Grönkålssallad med valnötter och tranbär:
200 g grönkål
2 äpplen
Lite citronsaft
Dressing:
1 msk grov senap
1 tsk dijonsenap
1 msk flytande honung
2 msk citronjuice
1 msk vitvinsvinäger
Topping:
60 g valnötskärnor
50 g torkade tranbär
Gör så här:
- Rör ihop alla ingredienser till dressingen.
- Riv grönkålen. Hacka den fint. Skär äpplena i klyftor och ringla lite citronsaft över dem.
- Rosta eventuellt valnötterna snabbt. Var försiktig så att du inte rostar dem för länge, då smakar de bittert.
- Vänd runt kålen i dressingen. Vänd försiktigt ner äpplena.
- Garnera med valnötter och tranbär, servera genast.
Per portion: 469 kcal
Senaste vegorecepten från Tidningen Hälsa:
-
Saftigt morotsbröd med chiafrön och havre
-
Fem goda vegosoppor att laga i höst: Nyttigt och budgetvänligt
-
Tomatsallad med chili, lime och koriander – spännande smaker på enkelt vis
-
Vegetarisk curry med blomkål och kikärtor – nyttigt och lättlagat
-
Ugnsrostade rotfrukter med honung och rosmarin
-
Ugnsbakade körsbärstomater med vita bönor och fetaost
Se alla våra härliga recept