Blomkålssoppa med curry – kryddigt och krämigt

När du ugnssteker blomkålen med curry innan du blandar i denna kryddiga och söta kokoscurrysoppa får den en extra intensiv smak. Laga en dubbel portion och frys in hälften. Perfekt att ta fram när du vill ha en snabb och enkel middag!

Recept Mira Arkin
Foto Chris Tonnesen

Curry- och blomkålssoppa med kokosmjölk, sockerärtor och vårlök

4 portioner:

1 blomkål, ca 900 g
1 msk curry
salt
1 +1 msk solrosolja
6 dl grönsaksbuljong eller vatten
1 burk kokosmjölk
4 vårlökar
125 g sockerärtor
saft av 1/2 lime
svartpeppar
1 dl koriander

Så här gör du blomkålssoppan med curry:

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Dela blomkålen i grova buketter, skär stjälken i grova bitar. Vänd runt den tillsammans med curry och 1 msk solrosolja, smaka av med lite salt. Lägg blomkålen i en ugnssäker form och stek i ugnen i 25 minuter.
  3. Värm upp buljong eller vatten till kokpunkten, tillsätt den stekta blomkålen. Blanda med kokosmjölk, smaka av med salt.
  4. Skär vårlöken i skivor i vinkel, fräs dem i en stekpanna med 1 msk solrosolja, tillsammans med halverade sockerärtor i 2 minuter. Smaksätt med lime, lite salt och peppar och använd som topping på soppan, tillsammans med lite koriander.

Fler värmande vegosoppor:

Pumpasoppa med mangocurry och frötopping

Grön ärtsoppa med crème fraiche och basilika

Spenatsoppa med majstopping

Se alla våra vegorecept