Recept Mira Arkin
Foto Chris Tonnesen
Curry- och blomkålssoppa med kokosmjölk, sockerärtor och vårlök
4 portioner:
1 blomkål, ca 900 g
1 msk curry
salt
1 +1 msk solrosolja
6 dl grönsaksbuljong eller vatten
1 burk kokosmjölk
4 vårlökar
125 g sockerärtor
saft av 1/2 lime
svartpeppar
1 dl koriander
Så här gör du blomkålssoppan med curry:
- Sätt ugnen på 180°.
- Dela blomkålen i grova buketter, skär stjälken i grova bitar. Vänd runt den tillsammans med curry och 1 msk solrosolja, smaka av med lite salt. Lägg blomkålen i en ugnssäker form och stek i ugnen i 25 minuter.
- Värm upp buljong eller vatten till kokpunkten, tillsätt den stekta blomkålen. Blanda med kokosmjölk, smaka av med salt.
- Skär vårlöken i skivor i vinkel, fräs dem i en stekpanna med 1 msk solrosolja, tillsammans med halverade sockerärtor i 2 minuter. Smaksätt med lime, lite salt och peppar och använd som topping på soppan, tillsammans med lite koriander.
Fler värmande vegosoppor:
Pumpasoppa med mangocurry och frötopping
Grön ärtsoppa med crème fraiche och basilika
Se alla våra vegorecept