Text och foto: Marisa Alvarsson
Veganska iced mocha milkshakes med chokladsås
2 glas:
300 ml valfri nötmjölk (cashew eller mandel fungerar bra)
200 ml kallt kaffe
1 tsk vaniljextrakt
½ hackad glutenfri chokladproteinbar (valfri sort)
Ca. 2 ½ dl isbitar
3 msk chokladsås (se recept nedan)
Chokladsås:
3 msk kokosnötolja
3 msk rå kakaopulver
3 msk rismaltsirap eller lönnsirap
Dekoration:
Resterande ½ hackad glutenfri chokladproteinbar (valfri sort)
Ätbara blomsterströssel
Resterande chokladsås
Så här gör du veganska mocha-milkshakes:
- Gör chokladsåsen genom att blanda alla ingredienser i en liten kastrull och hetta upp under omrörning på låg värme. Ta från värmen och låt svalna något.
- Häll mjölk i en mixer. Tillsätt resten av ingredienserna samt 3 matskedar av chokladsåsen. Mixa blandningen tills den är slät och jämn.
- Ringla chokladsås runt insidan av två stora glas och häll sedan milkshaken i båda.
- Toppa varje drink med hackad chokladproteinbar och ätbara blomstersrössel.
Du kanske även gillar:
Grillad trifle med persikor och jordgubbar – enkel sommardessert i glas
Enkelt snacks: lyxiga chokladbollar med dadlar
Ljuvliga no bake brownies med chokladtopp
Senaste vegorecepten från Tidningen Hälsa:
-
Saftigt morotsbröd med chiafrön och havre
-
Fem goda vegosoppor att laga i höst: Nyttigt och budgetvänligt
-
Tomatsallad med chili, lime och koriander – spännande smaker på enkelt vis
-
Vegetarisk curry med blomkål och kikärtor – nyttigt och lättlagat
-
Ugnsrostade rotfrukter med honung och rosmarin
-
Ugnsbakade körsbärstomater med vita bönor och fetaost
Här kan du se alla våra vegorecept