Tacos med tofu och krispig rödkålsslaw – perfekt fredagmys

Vi är nog ganska många som väljer tacos till middag någon dag i veckan. En perfekt måltid som bjuder in till mycket grönsaker. Här kommer ett recept som kan göra din tacomiddag lite mer färgstark och smakrik. Krispig rödkålsslaw, tofu och spännande grönsaker lyfter tacomiddagen till en ny nivå.

Av: Cecilia Davidsson
Foto: Eva Hildén

Tofutacos med rödkålsslaw, 4 portioner

Rödkålsslaw:
300 g rödkål
1 lime, zest och juice
½ chili
1 kruka thaibasilika eller mynta,
koriander eller basilika
1 dl mjölksyrad rödkål
Örtsalt (Herbamare)

Tillbehör:
200 g tofu
Äppelcidervinäger och tamari
Tortillas– gärna glutenfri sort
Crème fraiche eller grekisk yoghurt, vispad
Gul tomat
2 dl fryst majs, stek i lite smör, salta och peppra
Färsk koriander
Avokado i klyftor
Inlagda jalapeños

Gör så här:

  1. Strimla rödkålen på en mandolin. Finhacka chilin och hacka thaibasilikan luftigt.
  2. Blanda samtliga ingredienser i en bunke och massera in smakerna i kålen. Smaka av med örtsalt. Ställ svalt till servering.
  3. Skär tofun i sockerbitsstora kuber och stek i olja några minuter runt om, tillsätt 1 msk äppelcidervinäger och 1 msk tamari och låt vätskan absorbera på medelhög värme.
  4. Servera din mexikanska rödkålssallad i ett tacobröd med tofu, crème fraiche, jalapeños, majs och avokado.

Fler gröna tacofavoriter:

Blomkålstacos med spetskål och avokadosallad

Tacokryddad ostronskivling

Nachoplåt med ärtguacamole, bönröra och salsa

Se alla våra goda vegorecept