Av: Cecilia Davidsson
Foto: Eva Hildén
Tofutacos med rödkålsslaw, 4 portioner
Rödkålsslaw:
300 g rödkål
1 lime, zest och juice
½ chili
1 kruka thaibasilika eller mynta,
koriander eller basilika
1 dl mjölksyrad rödkål
Örtsalt (Herbamare)
Tillbehör:
200 g tofu
Äppelcidervinäger och tamari
Tortillas– gärna glutenfri sort
Crème fraiche eller grekisk yoghurt, vispad
Gul tomat
2 dl fryst majs, stek i lite smör, salta och peppra
Färsk koriander
Avokado i klyftor
Inlagda jalapeños
Gör så här:
- Strimla rödkålen på en mandolin. Finhacka chilin och hacka thaibasilikan luftigt.
- Blanda samtliga ingredienser i en bunke och massera in smakerna i kålen. Smaka av med örtsalt. Ställ svalt till servering.
- Skär tofun i sockerbitsstora kuber och stek i olja några minuter runt om, tillsätt 1 msk äppelcidervinäger och 1 msk tamari och låt vätskan absorbera på medelhög värme.
- Servera din mexikanska rödkålssallad i ett tacobröd med tofu, crème fraiche, jalapeños, majs och avokado.
Fler gröna tacofavoriter:
Blomkålstacos med spetskål och avokadosallad
Nachoplåt med ärtguacamole, bönröra och salsa
Se alla våra goda vegorecept