Baka gott bröd till höstens soppmiddagar – glutenfritt recept

Ett gott, glutenfritt bröd blir perfekt till soppa! Det här blir extra läckert med sitt fina rutmönster. Vi tipsar även om några goda sopprecept som passar fint till det goda brödet.

Recept och foto: Malin Randeniye

Glutenfritt bröd, 1 limpa

Torra ingredienser:
150 g rismjöl
100 g potatismjöl
100 g kikärtsmjöl
2 msk FiberHusk
2 msk Pofiber
1 tsk bakpulver
1 tsk salt

Våta ingredienser:
25 g jäst
300 g vatten
2 msk olivolja
2 ägg
1 msk olja till utbakning

Rismjöl att strö över

Gör så här:

  1. Blanda alla torra ingredienser väl i en bunke. Vispa ihop alla våta ingredienser i ytterligare en bunke, se till att jästen löser sig.
  2. Rör ihop alla ingredienser med en kraftig slev.
  3. Olja in bakbord och händer med olja, forma till ett runt bröd.
  4. Låt brödet jäsa under plastfilm ca 90 minuter
  5. Värm ugnen till 250°.
  6. Ta av filmen, strö eventuellt över lite rismjöl, skåra brödet med en vass kniv i ett rutmönster.
  7. Sänk ugnsvärmen till 200°, baka brödet i mitten av ugnen ca 50–60 minuter.
  8. Låt svalna på galler.

Tre välsmakande vegetariska soppor:

Blomkålssoppa med curry

Pumpasoppa med mangocurry

Grön ärtsoppa med crème fraiche och basilika