En värmande skål soppa är alltid välkommet, inte minst under årets kallaste månader. Prova den här gröna supersoppan som innehåller potatis, broccoli, spenat och ärtor. Näringspackat och gott!
Av: Marie Melchior
Foto: Betina Hastoft
Soppa med spenat, broccoli och ärtor
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 bakpotatisar
1 msk olja
500 g broccoli
1 liter grönsaksbuljong
250 g babyspenat
400 g tinade ärtor
Garnering:
4 msk solroskärnor
4 msk grekisk yoghurt
1 msk olivolja
Så här gör du grön soppa med ärtor, spenat och broccoli
- Skala och finhacka lök och vitlök.
- Skala potatis och skär den i mindre bitar.
- Hetta upp olja i en panna. Fräs löken och vitlöken tills löken är mjuk. Tillsätt potatis och stek i några minuter.
- Skölj broccolin och skär den i mindre buketter. Tillsätt broccoli och buljong i grytan, stek ett par minuter.
- Koka soppan under lock i 20 minuter tills potatisen är mjuk.
- Skölj spenaten och tillsätt den i soppan tillsammans med ärtorna. Skölj myntan och nyp bladen från stjälkarna. Tillsätt hälften av myntan i soppan och koka upp.
- Mixa soppan med en stavmixer till en jämn konsistens. Smaka av med salt och peppar.
- Rosta solroskärnorna i en stekpanna tills de får lite färg. Servera soppan i skålar och garnera med grekisk yoghurt, solroskärnor och mynta. Ringla över olivolja.