Rostade morötter med rökig Bärta: Allt på en plåt

Bärta är tempeh gjord på gula ärtor och har en nötig umamismak. I det här receptet hyvlar vi tunna skivor av rökt Bärta som sedan får rostas i ugnen ihop med morötter.

Av: Cecilia Davidsson⁣
Foto: Eva Hildén

Ugnsrostad morot med rökt Bärta

8-10 portioner

600 g morötter, olika färger
3 msk olivolja
1 tsk havssalt
Svartpeppar från kvarn
200 g rökt Bärta tempeh

Till servering
Dillkvistar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Skrubba morötterna och dela dem på mitten. Lägg på en plåt och vänd runt i olivolja, havssalt och svartpeppar.
  3. Hyvla Bärta tempehn med en mandolin eller osthyvel, rulla ihop och stick ner bland morötterna. Ringla över lite olivolja och rosta i ugnen ca 25 minuter.
  4. Servera direkt.

Per portion: 114 kcal, 3 g protein, 8 g fett, 6 g kolhydrater, 4 g fibrer
Glutenfri, mjölkfri, antioxidantrik
Vitaminer:
A, E, niacin, B6, folat,
Mineraler: Kalium, fosfor, zink, magnesium