Av: Cecilia Davidsson
Foto: Eva Hildén
Ugnsrostad morot med rökt Bärta
8-10 portioner
600 g morötter, olika färger
3 msk olivolja
1 tsk havssalt
Svartpeppar från kvarn
200 g rökt Bärta tempeh
Till servering
Dillkvistar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Skrubba morötterna och dela dem på mitten. Lägg på en plåt och vänd runt i olivolja, havssalt och svartpeppar.
- Hyvla Bärta tempehn med en mandolin eller osthyvel, rulla ihop och stick ner bland morötterna. Ringla över lite olivolja och rosta i ugnen ca 25 minuter.
- Servera direkt.
Per portion: 114 kcal, 3 g protein, 8 g fett, 6 g kolhydrater, 4 g fibrer
Glutenfri, mjölkfri, antioxidantrik
Vitaminer: A, E, niacin, B6, folat,
Mineraler: Kalium, fosfor, zink, magnesium
Senaste vegorecepten från Tidningen Hälsa:
-
Tomatsallad med chili, lime och koriander – spännande smaker på enkelt vis
-
Vegetarisk curry med blomkål och kikärtor – nyttigt och lättlagat
-
Ugnsrostade rotfrukter med honung och rosmarin
-
Ugnsbakade körsbärstomater med vita bönor och fetaost
-
Grillade spetskålsknyten med fetaost- och quinoafyllning
-
Asiatisk squashpannkaka med sojadressing och sallad