Recept och foto: Nadin Martinuzzi
Squashpannkaka
4 portioner
Pannkakor
400 g vetemjöl
3 ägg
1 tsk salt
2 msk sesamolja
2 msk sesamfrön
5 dl vatten eller mjölk
1 tsk bakpulver
200 g squash
4 stjälkar av vårlök
2 msk neutral olja till stekning
Dressing
6 msk sojasås
3 msk risvinäger
2 msk honung
4 msk neutral olja
½ tsk torkad chili
1 vitlöksklyfta, pressad
Till servering
100 g blandad sallad
1 morot, finhackad eller riven
8 rädisor, finhackade
4 msk jordnötter, grovhackade
1 dl färsk koriander
4 limeklyftor
Gör så här:
- Vispa ihop mjöl, ägg, salt, sesamolja, sesamfrön, vatten och bakpulver. Låt smeten svälla i minst 20 minuter.
- Riv squash på ett grovt rivjärn, finhacka vårlöken och blanda i smeten. Stek pannkakorna gyllene i olja.
- Vispa ihop sojasås och risvinäger, honung, olja, chili och vitlök.
- Servera pannkakorna med sallad och råa grönsaker på toppen, häll över dressing och toppa med jordnötter och koriander. Servera med limeklyftor.
Näringsberäkning
Per portion: 825 kcal, 20 g protein, 41 g fett, 89 g kolhydrater, 8 g fibrer
Glutenfri, kan göras mjölkfri, antioxidantrik
Vitaminer: E, niacin, folat, A, B1, C
Mineraler: Selen, fosfor, zink, magnesium
Senaste vegorecepten från Tidningen Hälsa:
-
Ugnsbakad aubergine med citronpicklad rödlök och färsk tomat
-
Lyxiga kakaovåfflor med dulce de leche och björnbär
-
Kikärtsburgare med nachos och chipotle-aioli
-
Veganska kastanjeburgare med karamelliserad lök och tomatsalsa
-
Veganska thaiburgare med sötpotatis och quinoa
-
Krämig blomkålssoppa med svamp och cashewnötter