Av: Cecilia Davidsson
Foto: Eva Hildén
Spetskålsknyten med quinoafyllning
6 stycken
1 litet spetskålshuvud
2 dl kokt quinoa, eller annat gryn
1 paket fetaost, 200 g
2 dl mango i kuber, fryst går bra
½ dl kimchi
6 kvistar av thaibasilika, eller annan ört
Svartpeppar från kvarn
2 msk olivolja
Till servering
Yoghurt, 10 %
Granatäppelkärnor
Gör så här:
- Ta bort de yttre bladen från spetskålen och skär av den nedre delen.
- Avlägsna blad under kallt rinnande vatten, 6 stycken.
- Placera kålbladen på en skärbräda och fyll varje blad med lite quinoa, fingerstora bitar av osten, mangobitar, kimchi och thaibasilika. Rulla ihop spetskålsbladen till knyten och placera dem med sömmen neråt i en form, ringla över olivolja.
- Grilla kålknyten med sömmen neråt på en svalare del av grillen, låt dem få färg och bli lite varma inuti.
- Serveras direkt toppade med granatäppelkärnor och en god krämig yoghurt.
Näringsberäkning
Per styck: 217 kcal, 8 g protein, 13 g fett, 14 g kolhydrater, 5 g fibrer
Glutenfri, antioxidantrik
Vitaminer: C, B6, B12, B2, folat, B1, A, niacin
Mineraler: Kalcium, zink, fosfor, magnesium, selen, kalium
Senaste vegorecepten från Tidningen Hälsa:
-
Tomatsallad med chili, lime och koriander – spännande smaker på enkelt vis
-
Vegetarisk curry med blomkål och kikärtor – nyttigt och lättlagat
-
Ugnsrostade rotfrukter med honung och rosmarin
-
Ugnsbakade körsbärstomater med vita bönor och fetaost
-
Grillade spetskålsknyten med fetaost- och quinoafyllning
-
Asiatisk squashpannkaka med sojadressing och sallad