Grillade spetskålsknyten med fetaost- och quinoafyllning

Förgyll sommarens grillbuffé med enkla små spetskålsknyten med en god fyllning gjord på quinoa, fetaost, mango och basilika. Spetskålen vänds runt på grillen och serveras med yoghurt och granatäppelkärnor.

Av: Cecilia Davidsson
Foto: Eva Hildén

Spetskålsknyten med quinoafyllning

6 stycken

1 litet spetskålshuvud
2 dl kokt quinoa, eller annat gryn
1 paket fetaost, 200 g
2 dl mango i kuber, fryst går bra
½ dl kimchi
6 kvistar av thaibasilika, eller annan ört
Svartpeppar från kvarn
2 msk olivolja

Till servering
Yoghurt, 10 %
Granatäppelkärnor

Gör så här:

  1. Ta bort de yttre bladen från spetskålen och skär av den nedre delen.
  2. Avlägsna blad under kallt rinnande vatten, 6 stycken.
  3. Placera kålbladen på en skärbräda och fyll varje blad med lite quinoa, fingerstora bitar av osten, mangobitar, kimchi och thaibasilika. Rulla ihop spetskålsbladen till knyten och placera dem med sömmen neråt i en form, ringla över olivolja.
  4. Grilla kålknyten med sömmen neråt på en svalare del av grillen, låt dem få färg och bli lite varma inuti.
  5. Serveras direkt toppade med granatäppelkärnor och en god krämig yoghurt.

Näringsberäkning

Per styck: 217 kcal, 8 g protein, 13 g fett, 14 g kolhydrater, 5 g fibrer
Glutenfri, antioxidantrik
Vitaminer:
C, B6, B12, B2, folat, B1, A, niacin
Mineraler: Kalcium, zink, fosfor, magnesium, selen, kalium