Recept och foto: Lise M. Stang-Jacobsen
Ugnsbakade rotfrukter med honung
4 portioner
2 morötter
1 lök
1 palsternacka
200 g rovor
3 rödbetor (helst i olika färger)
150 sellerirot
1 persiljerot
2 msk olivolja
Färsk rosmarin
Salt från Maldon
Peppar
3 msk flytande honung
Gör så här:
- Förvärm ugnen till 180 grader.
- Skär grönsakerna i bitar. Lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över olivolja och honung och blanda väl. Strö över Maldonsalt, malen peppar och färsk rosmarin.
- Baka i mitten av ugnen tills grönsakerna är är mjuka och lite gyllene i kanterna. Vänd lite på dem under tillagningen. Grönsakerna är klara efter ca 1 timme i ugnen.
Senaste vegorecepten från Tidningen Hälsa:
-
Ugnsrostade rotfrukter med honung och rosmarin
-
Ugnsbakade körsbärstomater med vita bönor och fetaost
-
Grillade spetskålsknyten med fetaost- och quinoafyllning
-
Asiatisk squashpannkaka med sojadressing och sallad
-
Portabelloschnitzel med örtpotatis och svart vitlöksmajonnäs
-
Smakrik ramen med miso, tofu och grönsaker