Ugnsrostade rotfrukter med honung och rosmarin

Blanda dina favoritgrönsaker i en stor form. Då har du till båda dagens och morgondagens middag. I vår form samsas morötter, lök, palsternacka, rovor, rödbetor, sellerirot och persiljerot. Färgglatt, smakrikt och näringsfyllt!

Recept och foto: Lise M. Stang-Jacobsen

Ugnsbakade rotfrukter med honung

4 portioner

2 morötter
1 lök
1 palsternacka
200 g rovor
3 rödbetor (helst i olika färger)
150 sellerirot
1 persiljerot
2 msk olivolja
Färsk rosmarin
Salt från Maldon
Peppar
3 msk flytande honung

Gör så här:

  1. Förvärm ugnen till 180 grader.
  2. Skär grönsakerna i bitar. Lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över olivolja och honung och blanda väl. Strö över Maldonsalt, malen peppar och färsk rosmarin.
  3. Baka i mitten av ugnen tills grönsakerna är är mjuka och lite gyllene i kanterna. Vänd lite på dem under tillagningen. Grönsakerna är klara efter ca 1 timme i ugnen.