Recept och foto: Lise M. Stang-Jacobsen
Vegetarisk curry med blomkål, 4 portioner
1 stor blomkål
4 stora potatisar
2 vitlöksklyftor
1 cm färsk ingefära
1 dl vatten
1 gul lök
0,5 röd chili
1 burk kikärtor
2 msk olja
2 tsk gurkmeja
2 tsk spiskummin
2 tsk koriander
2 msk garam masala-sås
150 g spenat
0,5 tsk salt
Till servering
Färsk koriander
0,5 lime
Så här lagar du vegetarisk curry:
- Skär potatisen i tärningar och blomkålen i små buketter.
- Koka potatitisen mjuk, gör samma sak med blomkålen i en annan kastrull.
- Låt kikärtorna rinna av. Finhacka lök, chili och ingefära.
- Hetta upp oljan i en stor kastrull. Fräs lök, chili och ingefära. Tillsätt alla kryddor och rör om väl.
- Tillsätt potatis, blomkål, kikärtor och vattnet och låt detta sjuda i några minuter. Tillsätt spenaten mot slutet. Smaka av med salt och peppar efter smak.
- Pressa lite limesaft över och dekorera med färsk koriander. Servera.
Senaste vegorecepten från Tidningen Hälsa:
-
Ugnsrostade rotfrukter med honung och rosmarin
-
Ugnsbakade körsbärstomater med vita bönor och fetaost
-
Grillade spetskålsknyten med fetaost- och quinoafyllning
-
Asiatisk squashpannkaka med sojadressing och sallad
-
Portabelloschnitzel med örtpotatis och svart vitlöksmajonnäs
-
Smakrik ramen med miso, tofu och grönsaker