Recept och foto: Lise M. Stang-Jacobsen
Tomatsallad med chili, 2 portioner
5 vanliga tomater
Dressing
30 g smör
2 dl sojasås
0,5 röd chili
3 msk färsk koriander
1 lime
2 tsk socker
Till servering
3 msk sesamfrön, rostade
Så här gör du en enkel tomatsallad:
- Smält smöret i en liten kastrull tills det får en ljusbrun färg. Låt svalna.
- Finhacka chili och koriander.
- Smält sockret i en kastrull och tillsätt sojasås. Låt sjuda upp. Dra det åt sidan och tillsätt limesaften.
- Smaka av med chili och koriander. Tillsätt det smälta smöret i slutet.
- Skär tomaterna i tunna skivor och lägg dem på en tallrik för varje gäst.
- Ringla över dressingen före servering och strö över rostade sesamfrön.
Senaste vegorecepten från Tidningen Hälsa:
-
Tomatsallad med chili, lime och koriander – spännande smaker på enkelt vis
-
Vegetarisk curry med blomkål och kikärtor – nyttigt och lättlagat
-
Ugnsrostade rotfrukter med honung och rosmarin
-
Ugnsbakade körsbärstomater med vita bönor och fetaost
-
Grillade spetskålsknyten med fetaost- och quinoafyllning
-
Asiatisk squashpannkaka med sojadressing och sallad