Valnötscrostini med chèvre- och edamameröra

Frasigt rostat valnötsbröd med en krämig röra gjord på getost och edamamebönor. Perfekt som förrätt, drinktilltugg eller på det vegetariska buffébordet.

Recept: Lena Söderström
Foto: Eva Hildén

Chèvrecrostini med edamameröra

4 portioner

4 skivor valnötsbröd
2 dl kokta edamamebönor, kalla (Edamamebönor till röran hittar du i frysdisken. Variera med att göra röran på gröna ärtor, det blir också mycket gott.)
100 g getost, bredbar
2 msk finhackade valnötskärnor
1 msk finhackad basilika
1 msk jungfruolja
flingsalt, nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Rosta och dela brödskivorna.
  2. Mixa bönorna (spara lite till garnering) i en liten mixer ­eller med mixerstav.
  3. Blanda bönor och getost i en skål. Blanda i nötter och basilika.
  4. Bred röran på crostini och lägg på ett serveringsfat eller bricka. Droppa över lite jungfruolja. Salta och peppra.