Matig sparrissallad med jordgubbar och persilja

En sallad med linser och quinoa som är enkel att variera utifrån säsongens grönsaker. Till sommaren väljer vi sparris och jordgubbar.

Recept: Cecilia Davidsson
Foto: Eva Hildén

Sparrissallad med jordgubbar

10 portioner

2 dl belugalinser
2 msk tamari
2 dl quinoa
1 msk grönsaksbuljong
300 g sparris
1 msk ghee, smör
Salt och peppar
3 vitlköksklyftor
3 salladslökar
1 knippe bladpersilja
1 citron
200 g tomater
300 g jordgubbar
2 dl rostade cashews
2-4 msk näringsjäst
Olivolja, salt och peppar

Gör så här:

  1. Skölj linserna och koka dem varsamt i dubbel mängd vatten med tamari ca 10-15 minuter.
  2. Häll av och låt svalna.
  3. Skölj quinoan och koka den i dubbel mängd vatten med grönsaksbuljong, 10-15 minuter.
  4. Häll av överflödigt vatten och låt svalna. Detta kan förberedas dagen före.
  5. Ansa sparrisen, skär i mindre bitar och stek i smör några minuter, rör runt, salta och peppra. Finhacka vitlöken och tillsätt den på slutet.
  6. Strimla salladslöken, finhacka persiljan, skär jordgubbar och tomater i mindre bitar.
  7. Blanda allt på ett stort fat, tillsätt citronzest, citronjuice, cashews, näringsjäst, olivolja, salt och peppar. Vänd runt alltsammans, smaka av och servera.