Rosig rabarberkompott

Frisk dessert som kan toppas med kaksmulor och blomblad. Utmärkt att servera en varm sommardag.

Recept: Cecilia Davidsson
Foto: Eva Hildén

10 portioner

600 g rabarber
1 dl vatten
1 lime, juice + zest
100 g råsocker
½ dl rosvatten
2 msk maizena utrört i vatten
200 g kokosfärskost (violife)
1 dl pistaschkräm

Till servering

Kakor eller en god granola, rostade nötter, färska eller torkade blomblad

Gör så här

  1. Ansa rabarbern och skär den i centimeterstora bitar.
  2. Koka upp med vatten och sjud varsamt. Tillsätt lime, råsocker och rosvatten. Rör runt och sjud i ca 5-8 minuter.
  3. Tillsätt maizena som rörts ut med vatten. Låt svalna och förvara kallt till servering.
  4. Vispa samman kokosfärskost och pistaschkräm. Fyll upp i spritspåse. Förvara kallt till servering.
  5. Arrangera desserten i små koppar eller glas, spritsa ner kokos/pistaschkrämen och toppa med kaksmulor och blomblad.