Frekvensterapi stimulerar kroppen till läkning: ”Ställer om cellerna”

Det finns en teori om att alla levande organismer kan hamna i obalans. Genom frekvensstimulering ska man kunna korrigera denna obalans.

Text: Colette van Luik
Foto: Thomas Carlgren

Pi-Charlotte Strindberg trär försiktigt på triggersensorerna på mitt huvud och jag får ta av ringar och armband och inte ha ben eller armar i kors.

Jag lutar mig tillbaka i fåtöljen och tittar på en stor skärm på väggen medan frekvensmaskinen Metatron Hospital jobbar. Jag ser i realtid hur den tar sig igenom kroppsdel för kroppsdel, organ för organ. Röda, rosa och gula trianglar och cirklar far över de anatomiska bilderna.

— Cellernas hälsotillstånd visas genom dessa färg- och figurkodningar, förklarar Pi-Charlotte Strindberg.

LÄS ÄVEN: 6 faktorer som hjälper dig till ett friskare, lättare och gladare liv

Ibland stannar maskinen till och scannar lite extra på vissa ställen. Det är för att den vill ”ta sig en extra titt” på vissa områden där energin är ”svag” eller ”trött”. Efter en knapp timme är skanningen klar.

— Den visar att det kan vara något problem med din hud. Har du hudbesvär? undrar Pi-Charlotte Strindberg.

— Inte vad jag vet, men jag hade väldigt torr hud i vintras, säger jag.

Pi-Charlotte Strindberg menar att hon själv blivit hjälpt genom metoden, och idag jobbar hon som frekvensterapeut.

Frekvensmaskinen hittar obalanser

Maskinen indikerar även en viss underfunktion i sköldkörteln, men eftersom jag aldrig kollat min sköldkörtel vet jag inte om det stämmer.

Pi-Charlotte Strindberg säger att det kan vara så att jag har en underfunktion, men att den är så liten att jag inte känner av den.

— Jag ställer om dina celler tillbaka till ursprungsfrekvenserna nu, vilket stimulerar kroppen till självläkning. Maskinen upptäcker obalanser på ett tidigt stadium och kan vända den negativa utvecklingen i tid, säger hon och fortsätter:

LÄS ÄVEN: Gisela slapp spänningarna tack vare Rosenmetoden: ”Förstod inte hur bra det var”

— Eftersom du säger att du håller på med yoga kan det också vara en god idé att göra lite yogaövningar, som skulderstående, för att balansera sköldkörteln, tipsar hon.

I övrigt verkar maskinen anse att jag är frisk. Bara några parasiter som i princip alla människor har, och dessa ”bussar” hon elektromagnetiska vågor på. Dessa har samma frekvens som parasiterna, och kan tydligen göra så att de slås ut, eller åtminstone krymper i antal.

Ställer in den perfekta frekvensen

Hon förklarar att när vi är barn har vi fina, perfekta frekvenser, men när vi blir äldre ser frekvenserna annorlunda ut på grund av naturligt åldrande och slitage.

— Vad jag gör med utrustningen är att ställa in den perfekta frekvensen och då börjar kroppen att fungera som frekvensen är tänkt att vara på det området.

Pi-Charlotte går igenom mina resultat. Lite brist på zink, koppar och selen. Det kan åtgärdas, bland annat med kosten. Maskinen föreslår att jag ska äta mer biff, kefir, krabba, pinjenötter och blåbär.

LÄS ÄVEN: Balansera din tarmflora – få en friskare kropp

Det hela känns lite som science fiction, men Pi-Charlotte menar att det inte är så märkvärdigt egentligen.

— Alla levande celler ger ifrån sig elektromagnetiska signaler som innehåller information om i vilket skick cellen är. En sjuk cell sänder ut annorlunda information än en frisk. Alla vävnader, organ, celler, gener, molekyler och atomer har ett unikt mönster av elektromagnetisk frekvens.

Och hon påpekar att vi redan idag använder frekvensbaserade avläsningssystem på sjukhus, som magnetröntgen, ultraljud, EKG och EEG.

I realtid kan klienten se hur maskinen skannar kroppsdel för kroppsdel, organ för organ. Röda, rosa och gula trianglar och cirklar far över de anatomiska bilderna. – Cellernas hälsotillstånd visas genom dessa färg- och figurkodningar, förklarar Pi-Charlotte Strindberg.

Smärtan försvann efter två balanseringar

Pi-Charlottes eget intresse för frekvensstimulering började för två år sedan. Hon hade länge haft problem med sin galla och dragits med kraftig smärta. Av en slump hamnade hon hos en frekvensterapeut i Norrköping.

— Efter två balanseringar, med ett par månaders mellanrum, var smärtan helt borta.

LÄS ÄVEN: Kinesiologi: Så gör du ett muskeltest för att hitta obalanser i kroppen

Detta gjorde henne så inspirerad att hon bestämde sig för att köpa en egen utrustning och hjälpa andra. Hon startade en liten klinik i Danderyd norr om Stockholm. I botten är hon barnmorska, så hon kunde redan medicinska termer och begrepp, vilket var en stor fördel när hon skulle lära sig hantera, förstå och tolka frekvensmaskinen.

Frekvensmaskinen kan hitta allergier

— Den hittar inte specifika sjukdomar. Däremot hittar den svagheter och problem i cellerna och gör någonting åt dem, nämligen stärker och läker organområdet eller cellerna. Och den kan se allergier och överkänslighet mot livsmedel, toxiner och parasiter. Många har intoleranser mot födoämnen som påverkar hälsan negativt och sänker ens näringsupptag.

Pi-Charlotte säger att belastning av tungmetaller är något man ser hos i stort sett alla människor. Det är till exempel svårt att undvika bekämpningsmedel som använts på grönsakerna vi köper.

LÄS ÄVEN: 5 tips för ett längre liv och en friskare ålderdom

— De kan innehålla bly, kvicksilver och arsenik, vilket i sin tur kan ge symtom som trötthet, utmattning, huvudvärk, yrsel, magsmärtor och sköldkörtelstörningar. Även dricksvatten kan innehålla bland annat arsenik och bly. Det är alltså inte helt lätt att undvika tungmetaller.

Reportern Colette van Luik testar frekvensstimulering. Skönt, avkopplande och intressant var omdömet.

Behandlar med elektromagnetiska vågor

Tekniken är inte ny, den började användas redan på 1950-talet. Den som tidigt använde frekvensterapi var en utövare av alternativmedicin, Hulda Clark, som hävdade att sjukdomar orsakas av bakterier, virus och föroreningar som skadar kroppens immunsystem. Botemedlet skulle enligt henne vara att behandla kroppen med elektriska vågor med samma frekvens som bakterier, virus och föroreningar avger. Metoden har dock ifrågasatts, och det finns ingen vetenskaplig evidens som stödjer den.

LÄS ÄVEN: Utbrändheten visade sig vara vitaminbrist: “Kände att något inte stämde”

Men Pi-Charlotte Strindberg vet vad hon tycker. Hon säger att det fungerade på henne, och även hennes ex-man som hade problem med bukspottskörteln och som hon menar blev hjälpt av frekvensstimulering.

— Många lägger om sin kost eller livsstil efter att ha varit här, andra säger att de verkligen fått konkret hjälp. Som en klient som kom hit och hade gamla skelettskador i sitt ena ben och inte kunde röra det benet ordentligt. Efter en session kunde han lyfta benet rakt upp, vilket han inte hade kunnat göra tidigare.

Frekvensstimulering kan hitta svagheter och problem i cellerna och göra någonting åt dem, genom att stärka och läka organområdet eller cellerna.

Vad är frekvensstimulering?

En alternativmedicinsk behandlingsmetod som bygger på teorin att alla celler i levande organismer ger ifrån sig elektromagnetiska signaler. Dessa signaler innehåller information om i vilket skick cellen är. En sjuk cell sänder ut annorlunda frekvenser än en frisk. Genom att skanna kroppen med triggersensorer som placeras på klientens huvud kan terapeuten läsa av de olika elektromagnetiska frekvenserna och se var det finns obalanser.
Genom att ge elektromagnetiska vågor kan maskinen även stärka cellerna så att kroppen stimuleras till självläkning.

LÄS ÄVEN: Helene blev kvitt värken med Horstmanntekniken: ”Efter bara tio minuter blev jag bättre”

”Jag hade en skön känsla av att frekvensstimuleringen hjälpte”

Lian Green-Brzezinska kände sig energilös och trött, men efter att ha testat frekvensstimulering och fått några goda råd och tips vände det.

Maskinen såg att Lian hade “trötta” energier i hjärnan, och det kunde kanske förklara varför hon var så energilös och låg.

Lian Green-Brzezinska lever ett fartfyllt liv. Hon bor i tre länder; Sverige, Norge och Schweiz, och jobbar med att coacha människor digitalt. Däremellan åker hon skidor och vandrar i Alperna. Efter att ha fött fyra barn på fem år fick hon problem med korsryggen och tvingades operera en höft för tio år sedan.

När livet under en period blev väl hektiskt kände hon sig energilös, trött och låg och visste inte riktigt hur hon skulle komma till rätta med det. Men efter att ha testat frekvensstimulering hände det något.

LÄS ÄVEN: Kampen mot kristallsjukan: Så behandlar du yrseln

— Dels fick jag reda på att jag hade brist på vissa viktiga mineraler och vitaminer, dels fick jag veta att jag var ”hjärntrött”. Det gjorde mig lite överraskad, men när Pi-Charlotte Strindberg sa ‘Jag tror att du har brytt dig lite för mycket om andra, nu måste du ta hand om dig själv’, förstod jag att jag hade en mental trötthet som jag borde ta på allvar, säger Lian.

Hon fick rådet att gå hem och ”logga ut”. Vila, äta, sova och bara ta hand om sig själv. Och det gjorde hon.

— Jag fick även rådet att köpa järn-, B6- och B12-tabletter, vilket jag gjorde. Jag följde även kostråden, som att äta lamm, kyckling, naturell yoghurt, broccoli, spenat och honung.

Pi-Charlotte läser av de elekromagnetiska frekvenserna för att se var det finns obalanser i Lians kropp.

Efter ett tag mådde hon bättre och fick tillbaka sin energi.

— Jag hade en skön känsla av att frekvensstimuleringen hjälpte. Framförallt var det bra att logga ut. Det var ett gott sätt att ta hand om mig själv som jag varit ganska dålig på innan. Det kändes som om jag laddade om batterierna.

Hon har också blivit mer noga med vad hon äter och väljer bort processad mat.

LÄS ÄVEN: Malin Olsson: ”Yogan är alltid min tillflyktsort”

— Jag tänker mer på vad jag stoppar i mig numera, inser att det är bra att ge min kropp nyttiga saker. Som fibrer, yoghurt, rotfrukter och grönsaker som är i säsong. Och jag äter fortfarande honung, vilket jag inte gjorde särskilt ofta förut.

Hon har läst på lite om frekvensstimulering och tycker det är intressant, även om hon inte kan säga hur eller varför det möjligen fungerar.

— Jag är ganska öppen i sinnet, måste i alla fall prova saker innan jag avfärdar dem. När jag var där tänkte jag inte att det var hokus pokus, utan att nu fick jag lära mig något nytt.