Malin Olsson: ”Yogan är alltid min tillflyktsort”

Yoga, kreativt skapande och massor av prat. Programledaren Malin Olsson vet vad hon ska göra för att må bra och hitta balans i sitt hektiska liv.

Text & foto: Frida Funemyr

För programledaren Malin Olsson är vägen till välmående ett balanserat liv. Hon ser till att lyssna inåt och ge sig själv det hon behöver, utan några pekpinnar. Här delar hon med sig av sina bästa hälsotips.

Malin Olsson om sin sköldkörtelsjukdom

Vad äter du till frukost?
– Familjens egen smoothie-bowl som vi alla älskar. Den innehåller banan, fryst mango, havreyoghurt och fryst passionsfrukt för lite syra. Toppa med müsli och jordnötssmör, den är så god. Och så kaffe till såklart!

Vad är ditt absolut bästa hälsotips?
– Det är bra att lära sig lite om kost och hur olika råvaror fungerar i kroppen. Jag har en sköldkörtelsjukdom så det är extra bra för mig att äta antiinflammatorisk kost. Men för mig handlar hälsa lika mycket om att försöka ha en balans i livet och att försöka tänka positivt, negativa tankar får en lätt att halka in i en dålig spiral. Men det som oftast är min utmaning är att jag lätt blir stressad och det är ju inte så bra för hälsan direkt.

LÄS ÄVEN: Jessica Andersson: ”Det är nyttigt att få vara låg ibland”

Pratar om det som är jobbigt

Vad gör du för att må bra mentalt?
– Pratar, pratar, pratar. När jag mår dåligt av något säger jag det högt … kanske utmanande för dem runt om mig men livsviktigt för mig. När jag säger något högt cementerar jag att det inte bara är en tanke utan att jag känner så på riktigt och det känns alltid bättre när man fått ut det jobbiga genom munnen. Då kan man också prata om hur man kan lösa eventuella problem. Annars försöker jag tänka positivt. Jag tänker att positiva tankar hjälper mycket.

Vilken är din största last?
– Godis och sötsaker.

LÄS ÄVEN: Dopaminfasta över helgen – fredag kväll till måndag morgon

Får energi av yoga

Hur håller du dig i form?
– Jag cyklar till jobbet, skrattar med barnen, försöker att äta hyfsat bra kost och tar en löptur eller yoga när jag hinner. Yogan har visat sig vara en riktigt bra grej för mig, den enda träningsformen där jag känner att jag får tillbaka energi och verkligen medvetet känner efter i min kropp, och där jag hittar tillbaka till andningen.

Vad får dig i balans?
– När jag lägger mig på golvet och bara låter barnen klättra över mig och kopplar bort alla måsten, när jag får skratta med mina vänner och när morgonen inte börjar med stress.

LÄS ÄVEN: Det här händer när du yogar: 7 positiva hälsoeffekter

Hur gör du för att fylla på med energi?
– Går på konsert, teater, syr, pysslar med något kreativt där jag själv inte är i fokus utan jag kan ta ett steg tillbaka och bara titta eller njuta av att göra något i tysthet, något som får ta hur lång tid som helst. Och yogan är alltid min oas och tillflyktsort!

Din bästa medicin en dag då du känner dig låg?
– Att bara göra det jag känner för och inte ge mig själv pekpinnar.

Det här är Malin Olsson

Familj: Fästmannen Simon Peyron, döttrarna Blanka 5 1/2 och Hedda snart 2 år.
Ålder: 41 år.
Bor: I Malmö.

LÄS ÄVEN: Madelene blev kvitt medicin och magbesvär – tack vare helt ny kost