Månadens horoskop: Så blir januari 2024

Här kan du läsa månadens horoskop för ditt stjärntecken. Tidningen Hälsas horoskop skrivs av Katarina Campagnola, som är astrolog och leg psykoterapeut. Hon ger vägledning till hur du kan hitta livsbalans med hjälp av ditt stjärntecken.

Text: Katarina Campagnola
Foto: Getty Images

Läs ditt horoskop för januari 2024 här!

Väduren 21 mars–20 april

Låt det nya året bli en nystart för hälsa och välmående. Sök dig till utmaningar som känns spännande och gör livet roligare att leva. Du får extra energi och en ordentlig skjuts framåt vad gäller både karriär och personliga mål. Satsa på att ha fokus och självdisciplin så är framgången nära.

Mitt råd: Lägg på ett extra kol och utveckla nya arbetssätt som stimulerar din motivation.

Oxen 21 april–21 maj

Du älskar lyx och bekvämlighet, och det kan bli en hel del av det flera månader framåt. Samtidigt finns risken att du faller offer för överdrivet mycket njutning med sötsaker och lathet som stannar upp din utveckling. Du kan lättare gå upp i vikt nu, och därför krävs medveten fokus för att upprätthålla hälsa och välbefinnande.

Mitt råd: Lev i måttlighet och njut utan dåligt samvete.

Tvillingarna 22 maj–20 juni

Du är snabbtänkt och har en natural fallenhet för ord, tankar och informationshämtning. Ditt mentala flöde gör att du lätt missar kroppens signaler och därmed överbelastar ditt nervsystem. Landa i kroppen, skapa balans mellan kropp och sinne. Finn nya hälsosamma vägar som hjälper dig att hantera mental stress och oro. Hitta lugnet i naturen.

Mitt råd: Lugna, djupa andetag.

Kräftan 21 juni–21 juli

Du har djup och stark intuition, men din känslighet påverkar lätt ditt humör. Låt 2024 bli ett år för personlig utveckling som stärker din inre känslomässiga balans. Finn nya vägar för att hantera stress och känslosvängningar. Du kommer lättare i kontakt med dig själv och dina känslor genom meditation, stillhet och promenader.

Mitt råd: Skriv dagbok med ord, färger och symboler.

Lejonet 22 juli–22 aug

En ny och viktig period börjar detta år som handlar om att utveckla din förmåga att stå i din egen kraft. Du har mer att upptäcka. Satsa på din personliga utveckling och ta fram mer av din inre skönhet och unika individualitet. Hitta en bra balans mellan arbete och fritid. Du gynnas av att engagera dig i kreativa aktiviteter som du känner stark passion för.

Mitt råd: Investera i dig själv!

Jungfrun 23 aug–22 sep

Du är betydligt mer känslig för omvärldens inflytande fram till juni månad, och kan pendla mellan kaos och perfektionism. Undvik att grubbla över vad du tror att andra förväntar sig av dig, och prioritera dina egna behov. Du behöver ta extra tid för att finna lugnet inom dig och jobba på att släppa din oro.

Mitt råd: Skapa en lugn vrå hemma för meditation, yoga och avslappning.

Vågen 23 sep–22 okt

Ditt fokus på det nya året bör vara på din hälsa i samband med relationer. Du kan undvika stress om du lär dig att sätta gränser och handskas bättre med konflikter. Du har en tendens att låta andras behov komma före dina egna. Nu behöver du prioritera ditt eget välbefinnande. Undvik att släta över konflikter och våga stå i din egen kraft.

Mitt råd: Låt små steg bli stora steg.

Skorpionen 23 okt–21 nov

2024 kan bli ett bra år för din hälsa och personliga utveckling. Satsa på att utveckla en livsbalans som stärker din självkänsla. Kom i bättre kontakt med din inre styrka. Fokusera på att läka trauman och öppna sår. Prova på terapi och energihealing. Finn ett passionsprojekt i år som du kan investera tid och energi på.

Mitt råd: Var snäll mot dig själv och tänk att du är värdefull.

Skytten 22 nov–20 dec

Du älskar spänning och äventyr som öppnar nya perspektiv. Satsa på att utforska områden som ger mening och motivation. Ett område som kan ge dig speciellt mycket positivt nu, är träning som förbinder både kropp och själ. Prova utomhusaktiviteter som kombinerar ett aktivt friluftsliv med meditation och andlighet.

Mitt råd: Upptäck mer av vad som finns både inom dig och utanför.

Stenbocken 21 dec–20 jan

Gör 2024 till ett år med bra balans mellan arbete och hälsa. Din tendens är att lägga mycket energi på ditt arbete, vilket gör ofta att andra viktiga områden halkar efter. Om du förbättrar din diet och lägger tid på din träning, får du mer energi över till att förverkliga dina mål och långtgående planer. Gör ditt välbefinnande till ledstjärna för nya höjder.

Mitt råd: Skapa goda vanor.

Vattumannen 21 jan–19 feb

Du ligger alltid steget före och din unika individualitet dras till det okonventionella. Du är inte rädd för att prova på nytt. Använd din genialitet och nyfikenhet till att påverka ditt välbefinnande. Det finns hälsoappar som registrerar hur mycket du tränar, vad du äter, sömn och stress. Få kontroll på hälsan och skapa den perfekta balansen.

Mitt råd: Medveten livsstil.

Fiskarna 20 feb–20 mars

Du lever i känslornas värld och trivs bäst när du känner en djup gemenskap och kontakt med omvärlden. Sök dig till aktiviteter som binder samman sinne, kropp och själ. Meditation, yoga, energihealing, massage och vistelse i naturen får dig att må bra. Musik och dans lyfter också ditt sinne.

Mitt råd: Låt 2024 bli ett år för healing och nya vägar till ett rikare och meningsfyllt liv.