Månadens horoskop: Så blir februari 2024

Här kan du läsa månadens horoskop för ditt stjärntecken. Tidningen Hälsas horoskop skrivs av Katarina Campagnola, som är astrolog och leg psykoterapeut. Hon ger vägledning till hur du kan hitta livsbalans med hjälp av ditt stjärntecken.

Text: Katarina Campagnola
Foto: Getty Images

Läs ditt horoskop för februari 2024 här!

Väduren 21 mars–20 april

Omfamna projekt som väcker din passion och låt din naturligt energiska karaktär få utlopp för din kreativa energi. Sätt tydliga mål och arbeta på det som hjälper dig att växa och bli bättre på det du vill förbättra. Din energi, självdisciplin och uthållighet är starkare och mer fokuserad nu. Undvik överansträngning.

Mitt råd: Prova på nya träningsrutiner eller delta i tävlingssporter.

Oxen 21 april–21 maj

Satsa på ökat välbefinnande genom att engagera dig i jordnära och praktiska aktiviteter som skapar trygghet och stabilitet. En bra vardagsrutin som upprätthåller både inre och yttre balans vad gäller arbete och vila ger både motståndskraft och styrka. Kom i bättre kontakt med dina känslomässiga behov och undvik tröstätande.

Mitt råd: Hitta styrkan inombords och i dina aktiviteter.

Tvillingarna 22 maj–20 juni

Använd din nyfikenhet till att utforska hälsoområden som känns rätt för ditt välmående. Finn nya tillvägagångssätt som kan förändra negativa mönster, och satsa på aktiviteter som ger glädje och välbefinnande. Spendera tid på det som fångar ditt intresse och undvik att hoppa från ämne till ämne utan att ge det tillräckligt med tid och uppmärksamhet.

Mitt råd: En sak i taget.

Kräftan 21 juni–21 juli

Att må bra känslomässigt är viktigt för dig. Nu är läget perfekt för att skapa positiva förändringar som förnyar din kraft, ger ökad frihet och självständighet. Släpp det som står i vägen för din lycka och utveckling, och våga gå nya vägar. Ta lite extra hand om dig själv och försumma inte dina fysiska behov. Finn balansen inom dig.

Mitt råd: Spendera tid med nära och kära.

Lejonet 22 juli–22 aug

Utmaningar kan komma i relationer. Du kan lära mycket nytt om dig själv genom umgänget med andra. Finn balansen i dina relationer, men ge också plats för ensamtid. Stillhet, meditation och inre reflektion passar nu. Konstnärliga intressen, kreativa uttryck och tid spenderad i naturen läker både kropp och själ.

Mitt råd: Fokusera på aktiviteter som stärker ditt självförtroende.

Jungfrun 23 aug–22 sep

Solen lyser upp i området kring hälsa och gör dig medveten om hur du bättre kan öka välbefinnandet. Undvik stress och skapa harmoni i dina vardagsrutiner. Forma en bra balans mellan arbete och fritid. Använd ditt analytiska sinne till att göra en personlig plan vad gäller diet och träningsrutiner. Var försiktig med att bli alltför självkritisk.

Mitt råd: Metodik och strategi för hälsa.

Vågen 23 sep–22 okt

Det kan bli en hel del fokus på arbete och ökad press som kan leda till stress. Nu gäller att odla harmoni och balans genom att planera hur du förvaltar din tid. Praktisera mindfulness och meditation. Spendera mer tid på att komma i kontakt med dina egna behov och prioritera aktiviteter som befrämjar ditt välbefinnande.

Mitt råd: Besök vackra platser som ingjuter lugn och välbehag.

Skorpionen 23 okt–21 nov

Utforska din egen hälsoresa genom att komma i bättre kontakt med din kropp. Skapa din egen individuella plan till välbefinnande genom att forma en personlig strategi som motsvarar dina djupaste behov. Identifiera underliggande känslomässiga problem som kan påverka din hälsa. Intensiv träning i kombination med avslappning och meditation ger den rätta balansen.

Mitt råd: Måla dina känslor.

Skytten 22 nov–20 dec

Omfamna mer av din äventyrliga sida och utforska nya upplevelser som vidgar horisonten. Låt ditt nya år innehålla fler resor, både på det inre och yttre planet. Kunskap och kontakt med olika kulturer stimulerar ditt intellekt. Landa i kroppen och förbise inte dina fysiska behov. Prioritera rörelse och nyttiga matvanor. Risk för plötslig viktökning.

Mitt råd: Promenader i naturen.

Stenbocken 21 dec–20 jan

Du trivs i ensamhet. Din utmaning är att inte jobba för mycket och ge mer plats för dina behov. Använd din naturliga förmåga till att vara självdisciplinerad för att skapa välmående. Sätt några realistiska mål och forma ett träningsprogram för bättre hälsa. Undvik att försumma dina känslomässiga behov. Ge kvalitetstid till dina vänner, nära och kära.

Mitt råd: Livet i balans.

Vattumannen 21 jan–19 feb

Pluto har nu gått in i ditt tecken. En omformande tid har börjat som du kan utnyttja för din hälsa och ökat välbefinnande. Men du kanske behöver göra en djupdykning först, för att känna in vilka områden som kräver mer uppmärksamhet i ditt liv. Terapi, introspektion och att skriva dagbok ligger helt rätt.

Mitt råd: Låt ditt inre och ditt yttre komma i harmonisk samklang.

Fiskarna 20 feb–20 mars

Både Saturnus och Neptunus står i ditt tecken nu. Att upprätthålla stabila strukturer kanske inte är det lättaste. Men du kan må bra av att sträva efter att sätta tydligare gränser och bygga på din självkänsla. Musik, dans, meditation och andlighet ligger helt rätt för dig. En rik och kreativ inre värld hjälper dig till välbefinnande och balans i vardagen.

Mitt råd: Utveckla ditt inre.