Månadens horoskop: Så blir mars 2024

Här kan du läsa månadens horoskop för ditt stjärntecken. Tidningen Hälsas horoskop skrivs av Katarina Campagnola, som är astrolog och leg psykoterapeut. Hon ger vägledning till hur du kan hitta livsbalans med hjälp av ditt stjärntecken.

Text: Katarina Campagnola
Foto: Getty Images

Läs ditt horoskop för mars 2024 här!

Väduren 21 mars–20 april

Du går en utmanande tid till mötes. Din snabba och energiska energi behöver rikta in sig på det som känns viktigt och meningsfullt i tillvaron. Neptunus drar din vanligtvis starka utåtriktade energi till att verka mer i ditt inre. Meditera, vila och balansera din eldiga natur med lugnare reflekterande aktiviteter. Finn det djupa i dig själv.

Mitt råd: Lev medvetet och med intention.

Oxen 21 april–21 maj

Välj bort det som dränerar din kraft. Bli medveten om vad som påverkar din energinivå. Hushåll med din energi nu, och planera dina aktiviteter mer i detalj. Du kan behöva extra resurser i sammanhang där andra personer ingår som behöver ditt stöd och luta sig mot din trygga och stabila natur. Ge mer av din kärleksfulla energi i gruppsituationer.

Mitt råd: Hantera dina energitjuvar.

Tvillingarna 22 maj–20 juni

Du befinner dig i en kreativ period som kan hjälpa dig att utveckla dina mål och drömmar. Men samtidigt ligger det en dimma omkring som gör det svårt att se riktigt klart på hur du ska ta dig ända fram. Dra ner på tempot, landa i kroppen och ta ett medvetet steg i taget. Undvik att splittra dig på flera saker samtidigt.

Mitt råd: Fira små framgångar och varje delmål.

Kräftan 21 juni–21 juli

Din intuition är stark och leder dig rätt om du bara lyssnar. Du behöver göra vissa justeringar kring din livsstil för att komma mer i harmoni med dig själv. Lyssna på din kropp och vad den behöver. Uppmärksamma och förändra negativa mönster som står i vägen för din utveckling. Grunda dina idéer i praktisk handling.

Mitt råd: Undvik att ifrågasätta allting. Lita på din känsla.

Lejonet 22 juli–22 aug

En ny och viktig livsfas har just börjat som kan komma med djupgående healing. Finns det en bakgrundston eller något underliggande tema i ditt liv som behöver mer av din uppmärksamhet? Lyssna in på ditt undermedvetna. Skriv ner dina drömmar när du vaknar på morgonen. Gå i psykoterapi, prova magi eller meditera för bättre självkännedom.

Mitt råd: Stå stadigare i din egen sanning.

Jungfrun 23 aug–22 sep

Att ha ordning på det materiella är viktigt för dig, men ett andligt perspektiv kan börja göra sig mer gällande och ta större plats i ditt liv. Upptäck mer av din inre rikedom och dina inre resurser. Aktiviteter som skapar inre stillhet passar nu.

Mitt råd: Omfamna din individualitet, den du är innerst inne, och skapa den livsstil som ger näring till din kropp, din själ och dina drömmar.

Vågen 23 sep–22 okt

Du förlorar lätt dig själv i relationer. Läget passar för att fokusera mer på dina egna behov, bygga nya hållbara rutiner, och må ditt allra bästa. Reflektera över stressmönster som kan ha pågått en tid och fundera på hur du kan förebygga och motverka negativ stress. Bry dig mindre om vad andra tycker och tänker. Våga gå dina egna vägar.

Mitt råd: Gör 2024 till ett år för healing.

Skorpionen 23 okt–21 nov

Du kan längta efter att starta något nytt i ditt liv, men inte riktigt veta vad det nya ska bli. Fundera på vilka områden och vägar som kan bidra till ökad livslust, glädje och kreativitet. Du har kraften att påverka dina egna tankar och känslor. Forma dina dagar precis som du vill ha dem. Investera mer energi i det som motiverar.

Mitt råd: Tänk nytt, tänk annorlunda, tänk större.

Skytten 22 nov–20 dec

Flera planeter utmanar dig just nu. Plikter, krav och ansvar kan sätta större press än vanligt på ditt energisystem. Var snällare mot dig själv och lyssna in på dina behov. Hushåll med din energi och planera vad du vill spendera tid och energi på. Neptunus står på din sida och inspirerar till själslig expansion och djupare andlig medvetenhet.

Mitt råd: Kom i samklang med ditt inre.

Stenbocken 21 dec–20 jan

Öppna dig för nya intryck och expandera ditt medvetande. Våga anta nya utmaningar som hjälper dig att växa. Du är ofta din egen värsta fiende genom att aldrig tycka något du gör är tillräckligt bra. Frigör dig från din inre kritiska röst och omfamna mer av dig själv. Du är viktig, unik och värd att bli älskad.

Mitt råd: Unna dig det bästa och låt andra ta hand om dig lite oftare.

Vattumannen 21 jan–19 feb

Nu står Pluto i ditt tecken och en ny och viktig fas börjar som kommer att omforma ditt liv på sikt. Släpp taget om det som står i vägen för din lycka, och låt nya utmaningar driva fram det unika inom dig. Våga stå mer i din egen kraft. Satsa på kost och träning som stärker din kropp och ditt psyke. Din tid är nu!

Mitt råd: Investera mer tid och energi i dig själv och dina mål.

Fiskarna 20 feb–20 mars

Solen står i ditt tecken och ger en del extra energi. Tiden är rätt för att utveckla din kreativa process och förverkliga dina drömmar. Samtidigt behöver du vara uppmärksam på din hälsa och ditt immunförsvar. Speciellt dagarna runt den 28:e februari och 16:e mars. Satsa på en bra vardagsbalans som ger utrymme för vila och återhämtning.

Mitt råd: Fokus och självdisciplin.