Månadens horoskop: Så blir april 2024

Här kan du läsa månadens horoskop för ditt stjärntecken. Tidningen Hälsas horoskop skrivs av Katarina Campagnola, som är astrolog och leg psykoterapeut. Hon ger vägledning till hur du kan hitta livsbalans med hjälp av ditt stjärntecken.

Text: Katarina Campagnola
Foto: Getty Images

Läs ditt horoskop för april 2024 här!

Väduren 21 mars–20 april

Våren är en tid för nystart och förnyelse. Solen ger dig extra energi och initiativkraft. Optimera din hälsa med nya hälsosamma vanor. Två eklipser, en måneklips den 25 mars och en soleklips den 8 april, kommer med möjligheter för personlig utveckling och transformation. Initiera nya projekt som stärker din identitet och ditt ledarskap.

Mitt råd: Skapa den rätta balansen i vardagen.

Oxen 21 april–21 maj

Satsa på en nystart under våren för ökat välbefinnande. Experimentera i köket med nya recept. Fokusera på näringsrika råvaror. Fysisk beröring och kontakt med naturen hjälper dig bäst att slappna av. Unna dig en avkopplande massage, tillbringa tid i naturen för att hitta din inre styrka och balans. Öppna dig för nya erfarenheter.

Mitt råd: Ge näring till både kropp och själ.

Tvillingarna 22 maj–20 juni

Omfamna nya utmaningar som tar fram glädje och inre tillfredsställelse. Släpp taget om det som håller tillbaka din sanna potential. Fundera över vad som känns viktigt för dig i livet och vad du vill satsa på. Nya tider är i sikte! Prioritera din sömn för att undvika utbrändhet.

Mitt råd: Satsa på att slutföra en sak i taget och undvik att multitaska för att optimera din effektivitet.

Kräftan 21 juni–21 juli

Våren kommer med positiva förändringar för personlig tillväxt. Du får mer energi och kan känna dig motiverad. Stärk din självkänsla och ditt självförtroende genom att sätta igång nya projekt, ta initiativ och visa mod. Hantera din känslighet och tendens till oro genom regelbunden motion och lugna stunder för avkoppling och meditation.

Mitt råd: Fokusera på det positiva i ditt liv.

Lejonet 22 juli–22 aug

Satsa på nya utvecklingsmöjligheter som stimulerar ditt intellekt och din kreativa sida. Resor och studier kan ge ny inspiration. Din energinivå kan pendla under våren och behöva en boost. Ät nyttigt grönt och prova näringsrika tillskott. Hantera din stress och skapa en bra balans mellan arbete och fritid.

Mitt råd: Investera i ditt välmående och hela dig själv med rätt verktyg.

Jungfrun 23 aug–22 sep

Undvik att lägga för mycket på schemat. Du behöver kunna ta det lugnare och ha mer tid för dig själv och ditt välmående. Satsa på en lugn och rofylld miljö hemma. Skapa en egen liten hörna för avkoppling och meditation. Reflektera över mönster som du vill förändra och ge dig själv mer utrymme till självförverkligande.

Mitt råd: Njut mer av det som ger näring åt ditt välbefinnande.

Vågen 23 sep–22 okt

Två eklipser kommer med både utmaningar och möjligheter. Den 25 mars är det fullmåne-eklips i ditt tecken. Gå djupare och bli medveten om hur förhållanden inverkar på ditt liv och din hälsa. Ge mer utrymme för dina egna behov och ditt välbefinnande. Solförmörkelsen den 8 april passar för nystart i relationer.

Mitt råd: Skapa en bättre balans i förhållanden och lev lyckligare.

Skorpionen 23 okt–21 nov

Nu är det inte helt fel att prova på HIIT – högintensiv intervallträning. Saturnus ger självdisciplin och fokus, så läget passar för att ge järnet och komma i toppform. Varva med lugnande yoga, meditation och Qi Gong för din inre mentala balans. Sätt upp en vision för resten av året och skicka ut vad du längtar efter till universum.

Mitt råd: Utvecklas i medveten närvaro.

Skytten 22 nov–20 dec

Jupiter och Uranus står i ditt hälsoområde och sporrar till positiv förändring kring diet, träning och hälsa. Släpp negativa mönster som står i vägen för din tillväxt. Satsa på att jobba med dig själv och din personliga utveckling. Kreativa aktiviteter som bygger självförtroende och självkänsla passar nu.

Mitt råd: Fatta kloka och medvetna beslut som får dig att må ditt allra bästa.

Stenbocken 21 dec–20 jan

Lyssna in till din inre sanning och kom närmare dig själv. Du har en tendens att sätta plikter, ansvar och arbete främst, men nu bör du vara uppmärksam på din vägvisare och intuition för att inte köra över dig själv. Följ ditt livsflöde och kom i kontakt med dina innersta behov och känslor. Satsa på att skapa mer balans och glädje i ditt liv.

Mitt råd: Ta små steg och gör nya saker.

Vattumannen 21 jan–19 feb

Pluto står nu i ditt tecken och en ny resa har börjat som kommer att innehålla teman av transformation och förnyelse på flera nivåer. Följ med på ett medvetet sätt i processen genom att känna in och leva mer i samklang med ditt inre. Skapa förändringar om det behövs. Låt nya värderingar växa och njut mer av livet fullt ut.

Mitt råd: Ta hand om dig och din bästa vän – dig själv.

Fiskarna 20 feb–20 mars

Satsa på en vardagsrutin som innehåller korta meditationsstunder för att kanalisera din energi och stärka din mentala klarhet. Utforska din kreativitet med måleri, poesi eller dans för att uttrycka dina känslor och intuition. Låt nya värderingar växa fram och ett holistiskt tänk som kan förbättra din hälsa och välmående på alla nivåer.

Mitt råd: Lev meningsfullt och autentiskt.