Månadens horoskop: Så blir maj 2024

Här kan du läsa månadens horoskop för ditt stjärntecken. Tidningen Hälsas horoskop skrivs av Katarina Campagnola, som är astrolog och leg psykoterapeut. Hon ger vägledning till hur du kan hitta livsbalans med hjälp av ditt stjärntecken.

Text: Katarina Campagnola
Foto: Getty Images

Läs ditt horoskop för maj 2024 här!

Väduren 21 mars–20 april

Din energinivå kan kännas låg under resten av april. Ta tid för dig själv och gör saker som får dig att slappna av. Meditation och mindfulness kan hjälpa dig att hitta inre lugn och balans, och hantera stress. I maj vänder energin och du får ett uppsving av ny motivation och mental klarhet. Fundera på nya mål som du vill uppnå.

Mitt råd: Utmana dig själv med en ny träningsrutin.

Oxen 21 april–21 maj

Var uppmärksam på din kropps signaler och behov. Unna dig vila och återhämtning när du behöver det. Sätt gränser och säg nej till saker som dränerar din energi. Runt mitten av maj kommer positiva möjligheter. Sätt din personliga utveckling främst och skapa nya omständigheter som befrämjar din livsstil och hälsa.

Mitt råd: Fokusera på ditt välmående genom att göra saker du tycker om.

Tvillingarna 22 maj–20 juni

Våren kommer med utmaningar som kan påverka din stressnivå och hälsa. Du kan känna dig dragen till självreflektion och utveckla en djupare förståelse för dig själv. Fokusera på din mentala hälsa och skapa en stabil grund för välmående. I slutet av maj börjar en positiv period för ny tillväxt och välbefinnande.

Mitt råd: Börja redan nu och planera för nya mål och höjd livskvalitet.

Kräftan 21 juni–21 juli

Du kan känna en stark önskan att skapa starkare relationer och knyta an till nära och kära. Lyssna in på andra och dela också dina tankar och känslor på ett öppet och autentiskt sätt för att skapa närhet. Prioritera ditt emotionella välbefinnande och ge tid till aktiviteter som bygger upp din hälsa och ditt fysiska välbefinnande.

Mitt råd: Ät sunt, sov ordentligt och motionera regelbundet.

Lejonet 22 juli–22 aug

Du bör fokusera på att förbättra din hälsa, ditt välmående och din produktivitet genom att ta hand om dig själv och skapa en sund balans mellan arbete och privatliv. Satsa på en långsam och hållbar utveckling och ta regelbundna pauser under dagen för att undvika stress och utbrändhet. Var närvarande och nyfiken.

Mitt råd: Var snäll mot dig själv och fira varje steg du tar i rätt riktning.

Jungfrun 23 aug–22 sep

Fram till den 15:e maj lyser din analytiska begåvning starkt. Du kan känna en ovanlig klarhet och skärpa. Använd din förmåga till aktiviteter som stimulerar ditt intellekt och håller dig mentalt aktiv. I maj bjuder en lugnare fas in till reflektion och kreativa flöden. Koppla av i naturen, meditera och finn inre ro.

Mitt råd: Kreativa projekt som kräver planering och tankeverksamhet.

Vågen 23 sep–22 okt

Denna period kräver en finstämd balans i alla aspekter av livet. Prioritera både din fysiska hälsa och ditt mentala välbefinnande. Var snäll mot dig själv och ta den tid och omsorg du behöver. Nyckeln till välbefinnandet nu är att skapa hälsosamma relationer med öppen kommunikation. Gå promenader, spela spel och laga mat tillsammans.

Mitt råd: Balans och gemenskap för ökat välmående.

Skorpionen 23 okt–21 nov

Maj månad passar perfekt för att lägga på ett extra kol och komma igång med träningen på allvar. Hälsosamma vardagsrutiner gör det lättare att upprätthålla regelbunden träning. Varva aktiv träning med lugna stunder för meditation och reflektion. Det hjälper dig att navigera känslomässiga toppar och dalar.

Mitt råd: Kanalisera din energi på att bygga upp kroppen och hälsan.

Skytten 22 nov–20 dec

Nu är det viktigt att lyssna på kroppens signaler och inte pressa på för hårt. Begränsningar kan dyka upp. Se dem som en möjlighet till att finna nya strategier för att nå dina mål, och för initiativ till hälsa och välbefinnande. Fokusera på vad du kan göra, inte på vad du inte kan göra.

Mitt råd: Var kreativ och tänk utanför ramarna så kan du hitta nya lösningar på gamla problem.

Stenbocken 21 dec–20 jan

Du kan känna ett starkare behov av struktur och disciplin. Att skapa en stabil vardagsrutin och ett strukturerat schema för både fysisk aktivitet och mentalt välbefinnande kan vara nyckeln till att kanalisera din energi på rätt sätt. Hitta din egen form av träning som du tycker om och känn dig mer energisk, fokuserad och effektiv på jobbet.

Mitt råd: Träna smart, inte hårt.

Vattumannen 21 jan–19 feb

Digitala verktyg och sociala medier kan lätt fånga din uppmärksamhet. Låt våren bli en tid för att återupptäcka balansen mellan arbete och fritid. Prioritera aktiviteter som ger glädje och mening. Stimulera ditt intellekt med tankeväckande upplevelser som öppnar sinnet och berikar din själ.

Mitt råd: Läget passar för att utmana dig själv och fylla livet med något som känns meningsfullt.

Fiskarna 20 feb–20 mars

Saturnus och Neptunus står i ditt tecken och utmanar din hälsa och energinivå. Ta större ansvar för ditt eget välmående och lycka genom att utveckla ett positivt mindset. Var inte rädd för att möta dina problem och motgångar.

Mitt råd: Ju mer du känner dig själv och de problem du tampas med, desto lättare blir det att hitta kreativa lösningar som skapar positiva förändringar.