Månadens horoskop: Så blir juni 2024

Här kan du läsa månadens horoskop för ditt stjärntecken. Tidningen Hälsas horoskop skrivs av Katarina Campagnola, som är astrolog och leg psykoterapeut. Hon ger vägledning till hur du kan hitta livsbalans med hjälp av ditt stjärntecken.

Text: Katarina Campagnola
Foto: Getty Images

Läs ditt horoskop för juni 2024 här!

Väduren 21 mars–20 april

Ditt välbefinnande beror till stor del på att ha en hög grad av självständighet och att få dina önskningar uppfyllda direkt. Du behöver också ett direkt sätt att uttrycka dina känslor och behov på. Vid stress är du benägen till huvudvärk såväl som magbesvär och halsbränna. Undvik att äta när du känner dig arg och ledsen.

Mitt råd: Ersätt dåliga vanor med goda vanor.

Oxen 21 april–21 maj

Den närmaste månaden handlar om att navigera i relationernas landskap. Avsätt tid för nära och kära, stärk banden i viktiga förhållanden. Att sätta tydliga gränser för vad du accepterar och inte accepterar är viktigt för ditt eget välbefinnande. Ta små steg framåt för att skapa starka, meningsfulla och positiva förändringar i relationer och i ditt liv.

Mitt råd: Lär om dig själv genom andra.

Tvillingarna 22 maj–20 juni

Du lever i en värld av idéer och aktivitet. Eftersom du är rastlös, social och alltid på språng, kan du ibland glömma bort vad din kropp behöver. Din tendens är att utsätta dig själv för mycket mental stress, vilket kan tömma ditt system på näring om du inte äter bra.

Mitt råd: Regelbundna tillskott av vitaminer och mineraler. Särskilt B-vitaminer är till stor fördel för dig.

Kräftan 21 juni–21 juli

Du har en stark önskan att utveckla nära och kärleksfulla relationer. Din kapacitet för intimitet, känslomässig kontakt och medkänsla gör dig både stark och sårbar. Bli mer uppmärksam på hur du känner i din kropp, dina tankar och känslor. Utveckla mindfulness, meditera och kom i harmonisk samklang med dina innersta känslor och behov.

Mitt råd: Lyssna på din kropp-sinne-känsla-koppling.

Lejonet 22 juli–22 aug

Som Lejon styrs du av solen, vars energi ger dig vitalitet och livsglädje. Brist på solljus kan påverka din hälsa negativt, både fysiskt och mentalt. Se till att spendera tid i solen regelbundet och komplettera vid behov med D-vitamintillskott. Engagera dig i kreativa aktiviteter för att minska stressen och öka välbefinnandet.

Mitt råd: Det viktigaste är att ha kul och njuta av processen!

Jungfrun 23 aug–22 sep

Dina inneboende praktiska färdigheter och förmågor att hantera verkligheten gör dig effektiv och ekonomiskt sinnad. Du är också bra på att göra kloka investeringar i dig själv och din hälsa. Det viktiga nu är att du trivs med det du gör. Gör livet roligare genom att hitta aktiviteter som du tycker om och som ger glädje.

Mitt råd: Ta hand om ditt känslomässiga välbefinnande.

Vågen 23 sep–22 okt

Försök inte att passa in i situationer som inte känns rätt för dig. Det är viktigt för ditt välbefinnande att du värdesätter din kreativitet och intuition. Din ökade känslighet under denna period kan göra dig benägen för tillstånd som är svåra att diagnostisera. Du kan vara känslig för vissa livsmedel och uppleva symtom som inte verkar ha någon förklaring.

Mitt råd: Drick rikligt med vatten.

Skorpionen 23 okt–21 nov

Gå på djupet och kom i bättre mental och känslomässig balans. Din förmåga till intimitet och känslomässigt djup i både relationer och i kontakten med dina egna känslor ger dig tillgång till healing på djupet. Gå inåt, meditera och läk känslomässiga sår. Släpp taget om det som håller dig tillbaka. Skapa ett positivt mindset.

Mitt råd: Lyssna på din kropp, ditt sinne och dina känslor.

Skytten 22 nov–20 dec

Den 26:e maj inleddes en ny årslång period av tillväxt och välbefinnande. Under denna tid kommer du att få uppleva möjligheter att skapa nya meningsfulla band till andra som ger näring till din utveckling och ditt välbefinnande. Finn glädjen i att samarbeta med andra och uppnå gemensamma mål.

Mitt råd: Samhörighetskänslan ger dig en starkare känsla av identitet, trygghet och gemenskap.

Stenbocken 21 dec–20 jan

Din styrande planet Saturnus befinner sig i ett drömskt landskap fullt av känslor, kreativitet och mystik. Att ge nytt utrymme för din kreativitet kan ge nya perspektiv och insikter om dig själv och världen omkring dig. Var modig och öppna dig för mystik och det okända. Det kan leda till en djupare kontakt mellan dig själv och universum.

Mitt råd: Tro på din förmåga att göra det omöjliga.

Vattumannen 21 jan–19 feb

Sänk tempot och ge dig själv tid att varva ner. Djupa andningsövningar och meditation är kraftfulla verktyg för att lugna ditt nervsystem och skapa inre frid. Om du har problem med sömnen kan lugnande örtte och lavendelolja på kudden bidra till en mer avkopplande nattsömn.

Mitt råd: Stäng av all elektronik minst en timme innan läggdags för att undvika störning av din sömnrytm.

Fiskarna 20 feb–20 mars

Saturnus fortsätter sin resa genom ditt tecken. Livet kan kännas tyngre än vanligt med fler plikter och mer ansvarstagande. Undvik att ta på dig mer ansvar än du klarar av. Att kämpa vidare när du inte mår bra kan förvandla mindre hälsoproblem till kroniska tillstånd. Ta hand om din kropp lite extra nu. Sätt gränser och vila mer.

Mitt råd: Medveten närvaro och mindfulness.