Månadens horoskop: Så blir juli 2024

Här kan du läsa månadens horoskop för ditt stjärntecken. Tidningen Hälsas horoskop skrivs av Katarina Campagnola, som är astrolog och leg psykoterapeut. Hon ger vägledning till hur du kan hitta livsbalans med hjälp av ditt stjärntecken.

Text: Katarina Campagnola
Foto: Getty Images

Läs ditt horoskop för juli 2024 här!

Väduren 21 mars–20 april

Satsa på ett lugnare tempo och omfamna nuet. Lita på den naturliga utvecklingen av händelser. Du befinner dig i en positiv utvecklingsfas för att lära nya vanor och kultivera en djupare medvetenhet. Nyckeln till framgång nu är att utveckla ditt tålamod och inte reagera reflexmässigt på svåra eller obehagliga känslor och tankar.

Mitt råd: Stanna upp och var närvarande i nuet.

Oxen 21 april–21 maj

Du kan få ett uppsving av viljekraft och arbetsiver med ökade nivåer av medvetenhet och fokus. Kanalisera din energi på något konstruktivt och hållbart. Investera mer tid i ditt välbefinnande och ta träningen till nästa nivå. Varva ett intensivt schema med perioder för vila och återhämtning.

Mitt råd: Håll nere stressen med djupavslappning och långa sköna promenader i naturen.

Tvillingarna 22 maj–20 juni

Använd din nyfikenhet och ditt välutvecklade sinne till att forma din vardag och livsstil på ett sätt som känns meningsfyllt och tillfredsställande. Du har ett starkt behov av att bli hörd men en tendens att slösa på din energi genom att ständigt prata. Satsa på att kommunicera mer effektivt genom att tala mindre men säga mer.

Mitt råd: Landa i kroppen, andas och känn lugnet.

Kräftan 21 juni–21 juli

Kärlekens och skönhetens planet Venus lyser upp ditt tecken och skapar en tid av känslomässig blomstring. Fokusera på ditt välbefinnande och stärk dina relationer genom att tillbringa kvalitetstid med nära och kära. Gå djupare i dig själv och ge utrymme för dina känslor. Omge dig med positiv energi.

Mitt råd: Omfamna kärleken i alla dess former och skapa en vacker och harmonisk tillvaro.

Lejonet 22 juli–22 aug

Solen lyser starkt och uppmanar dig att vända blicken inåt. Den här tiden passar perfekt för att investera i ditt själsliga välmående. Prioritera återhämtning och reflektion. Väck ny energi genom meditation och yoga, eller hitta din egen inre väg. Satsa på att minska stressen, stärka immunförsvaret och förbättra din sömn.

Mitt råd: Tänd din inre glöd med medveten närvaro och meditation.

Jungfrun 23 aug–22 sep

Din inställning till välbefinnande kan ta en mer känslomässig och intuitiv ton. Reflektera över dina känslor och behov, och hitta nya hälsosamma sätt att uttrycka dem på. Fokusera på en nyttig kost med fibrer och fermenterade livsmedel för din maghälsa. Var uppmärksam på sömnkvalitet och stressnivåer.

Mitt råd: Tillbringa tid med aktiviteter som ger lugn och glädje.

Vågen 23 sep–22 okt

Kosmos bjuder in dig till en djupgående resa av personlig tillväxt. Södra månnoden, placerad i ditt tecken, representerar karmiska lärdomar och områden i livet som kräver din uppmärksamhet. Du behöver finna balans och samklang mellan dina fysiska, mentala och känslomässiga behov.

Mitt råd: Undvik tendensen att sätta andras behov före dina egna, och prioritera ditt eget välmående.

Skorpionen 23 okt–21 nov

Även om njutning och lyx kan kännas lockande, så kan det bli för mycket av det goda som resulterar i dåliga vanor och viktökning. Saturnus inflytande kan dock ge dig den disciplin och självkontroll som behövs för att övervinna lättja och andra hinder som står i vägen för att nå dina mål. Utveckla en mer fokuserad och målmedveten inställning.

Mitt råd: Sätt mål som är värda att kämpa för.

Skytten 22 nov–20 dec

Sommaren passar bra till att förena din äventyrliga anda med dina hälsoambitioner. Välj utmaningar som får dig att må bra. Utforska nya områden. Gör en hälsoresa. Planera och förbered dina äventyr så du står på stabil grund. Bryt gamla ohälsosamma vanor och skapa nya rutiner som gynnar ditt välmående. Ät mera grönt, drick rent vatten och sov regelbundet.

Mitt råd: Väck din nyfikenhet.

Stenbocken 21 dec–20 jan

Nu är en speciellt bra tid för dig att investera i ditt välmående. Du har en tendens att prioritera ditt arbete och inte ge tillräckligt med tid för återhämtning, vilket lätt leder till fysiska besvär och kronisk stress. Hitta en träningsform som du tycker om och som passar din livsstil. Ge mer uttryck för din kreativitet och lekfullhet.

Mitt råd: Lär dig lyssna på din inre röst.

Vattumannen 21 jan–19 feb

Sommaren passar för vila och reflektion. Ge dig själv mer tid för att återhämta krafterna och ladda batterierna. Skapa en bra morgonrutin med rörelse och meditation. Ta regelbundna pauser under dagen och tid för att slappna av och bara vara. Sätt gränser och säg nej till ytterligare åtaganden. Prioritera ditt välmående.

Mitt råd: Spendera tid i naturen för inre klarhet och lugn.

Fiskarna 20 feb–20 mars

Den kosmiska energin uppmanar till att sakta ner, ta hand om dig själv och göra medvetna val som befrämjar ditt välmående. Hitta din inre balans genom drömmar, kreativitet och självreflektion. Bli medveten om dina egna känslor och känslomässiga behov genom meditation och stillhet.

Mitt råd: Öva empati, kommunicera öppet och sätt gränser i relationer för att skapa en mer harmonisk miljö.