Gör eget Alla hjärtans dag-godis

Enkelt och gott godis att göra själv och avnjuta i trevligt sällskap eller att ge bort i present.

 

 

  • 300 gram vit choklad
  •  2 dl rispuffar
  • 1,2 dl finhackad frystorkade hallon, plus lite till för garnering

Smält vit choklad i mikrovågsugnen ca 30 sekunder till en minut.
Rör tills det är slätt utan klumpar. Rör i rispuffarna och hallonen.
Om smeten är rinnig, låt stå en stund tills chokladen stelnat en aning för att bli lättare att arbeta med.
Droppa blandningen på en plåt med bakplåtspapper i ca en matsked stora högar. Garnera med mer hallon.
Låt stå i kylskåp tills de stelmat, ca 30 minuter eller upp till 5 dagar.

Tips! För att göra fler sorter och få variation, byt ut den vita chokladen mot mörk med hög kakaohalt eller rispuffarna mot hackade nötter och hallonen mot jordgubbar.