Detoxa ditt badrum: 4 enkla steg för att leva mer hållbart

Detoxa badrummet och förvandla det till en naturlig oas med hållbara hudvårdsprodukter, eteriska oljor och ekologiska handdukar.

Av: Susanne Hovenäs
Foto: Getty Images

4 enkla sätt att detoxa badrummet

1. Rensa i badrumsskåpet

Se över och byt ut dina hudvårdsprodukter mot naturliga varianter utan kemikalier. Väljer du ekologiska hudvårdsprodukter innehåller dessa varken syntetiska ämnen eller bekämpningsmedel.

LÄS ÄVEN: 3 steg till en naturlig hårvårdsrutin – Håll svallet friskt hela livet

2. Välj ekologiska handdukar

Välj handdukar i ett naturligt material, gärna ekologiskt och rättvisemärkt för att säkerställa att inga gifter använts vid tillverkningen. Ett tips är också att tvätta handdukarna ett par gånger innan du använder dem.

LÄS ÄVEN: 10 skönhets(o)vanor du borde sluta med genast

3. Återanvänd förpackningar

Investera i en snygg tvålpump som du återanvänder. Köp en rakhyvel du kan använda flera gånger, topsen bör vara i papper och inte plast, och välj tvättbara pads i mjukt, naturligt material. Byt ut tandborsten mot en med bambueller träskaft och se till att tandkrämen varken innehåller det hormonstörande ämnet triklosan eller propylparaben.

4. Städa naturligt

Det går att få ett skinande och naturligt badrum utan syntetiska ämnen. Tillsammans med vinäger är ättika effektivt mot kalkavlagringar, dessutom försvinner dålig lukt. Torka därefter med en fuktig trasa med bikarbonat, skölj och torka sedan med en torr trasa.

Källa: Dr Sannas

LÄS ÄVEN: Torrborstning rensar ut kroppen: ”Det mest effektiva du kan göra”