4 bästa tipsen för en strålande hud

Vintern är en tuff tid för huden, men med enkla hudvårdsrutiner och bra produkter kan huden klara vintern bättre och du kan möta våren strålande!

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Rosenserien

Under vintern kan din hud lätt bli torrare än under sommarhalvåret, eftersom luftfuktigheten är lägre och vi spenderar mer tid inomhus. Det kan märkas både på händerna och kroppen, men kanske framför allt i ansiktet som inte skyddas med kläder. Däremot kan den skyddas på andra sätt – med snälla och ekologiska produkter och en bra hudvårdsrutin.

Daglig hudvård i fyra enkla steg

1. Bra rengöring som är mild och effektiv. Rengöringen är viktig för att huden ska hållas fräsch, men också för att den ska kunna tillgodogöra sig de vårdande produkterna.  Vanligtvis räcker det att tvätta ansiktet på kvällen. Två naturliga och effektiva rengöringar är Rosenseriens Cleansing Cream för normal till torr hud, och Face Wash – en tvättgelé som gör rent lite djupare och som passar en fet eller blandad hudtyp.

2. Uppfräschande ansiktsvatten – Rosenseriens alkoholfria Rose Water tillför fukt och antioxidanter och neutraliserar vattnets negativa effekt på huden. Använd produkten morgon och kväll innan du applicerar din fuktkräm – det gör att krämen lättare går in i huden och räcker längre. Du kan även använda det för att fräscha upp huden under dagen!

3. En lätt ögonkräm för den känsliga, tunna huden runt ögat. Applicera krämen med lätta rörelser runt ögat, både morgon och kväll för bästa effekt. Rosenserien Eye Cream motverkar både fina linjer, påsar och mörka ringar och ger ett naturligt lyft för ögat.

4. Fuktgivare är ett måste för huden, inte minst under det torra vinterhalvåret och ju äldre vi blir. Fukten bidrar till att du får en mjuk och smidig hud, och för att den ska se fräsch ut. En väl återfuktad hud är också motståndskraftigare mot olika påfrestningar. Alla Rosenseriens fuktkrämer har aloe vera som bas istället för vatten. Aloe veran är effektiv då den både tillför fukt och binder den i huden. Fuktkräm behöver din hud både morgon och kväll och kom ihåg dekolletaget!  

Så ger du huden nytt liv

Inför våren är det viktigt att förnya den torra vinterhuden och det gör du bäst med en mild peeling. Rosenseriens Gentle Peeling har små, små korn som hjälper till att avlägsna alla torra, döda hudceller och på så sätt väcka nytt liv i huden. Genom att massera in peelingkrämen ökar du även cirkulationen vilket ger huden ny energi. Tänk dock på att undvika huden närmast ögonen och ytliga kärl.

Vill du ha extra lyster och ge huden en vitaminboost kan du använda Carrot Oil – Rosenseriens morotsolja. Den går lätt in i huden och gör verkligen skillnad med resultat som syns – ett nästintill måste i badrumsskåpet nu till våren!

Vill du veta mer? Läs mer om produkterna här! 

Rosenserien – Svensk ekologisk hudvård sedan 1984
Rosenserien är en svensk ekologisk hudvårdsserie för hela familjen. Basen i produkterna är rättvisemärkt aloe vera, kallpressade vegetabiliska oljor och kinesiskt grönt te vilket gör dem effektiva och dryga.  Innehållet är 100 % naturligt och har en hög halt ekologiska certifierade ingredienser. Alla produkter är veganska och godkända av Djurens Rätt och internationella PETA. Förpackningarna är tillverkade av återvunnen plast som insamlats från haven och de är lätta att återvinna. Rosenserien har 2021 blivit valda till Bästa Ekologiska Hudvårdsserie i tre olika tävlingar i Sverige och Skandinavien. 
Läs mer på: www.rosenserien.com