Vegansk iced mocha milkshake

Iced ­mocha ­milkshakes – vegansk lyxdrink med kaffe och choklad

En snygg och syndigt god vegansk milkshake utan vitt socker. Perfekt att svalka sig med i sensommarvärmen eller för att lyxa till fredagsmyset lite extra.

Text och foto: Marisa Alvarsson

Veganska iced ­mocha ­milkshakes med chokladsås

2 glas:

300 ml valfri nötmjölk (­cashew eller mandel ­fungerar bra)
200 ml kallt kaffe
1 tsk vaniljextrakt
½ hackad glutenfri ­chokladproteinbar (valfri sort)
Ca. 2 ½ dl isbitar
3 msk chokladsås (se recept nedan)

Chokladsås:
3 msk kokosnötolja
3 msk rå kakaopulver
3 msk rismaltsirap eller lönnsirap

Dekoration:
Resterande ½ hackad ­glutenfri chokladproteinbar (valfri sort)
Ätbara blomsterströssel
Resterande chokladsås

Så här gör du veganska mocha-milkshakes:

  1. Gör chokladsåsen genom att blanda alla ingredienser i en liten kastrull och hetta upp under omrörning på låg värme. Ta från värmen och låt svalna något.
  2. Häll mjölk i en mixer. Tillsätt resten av ingredienserna samt 3 matskedar av chokladsåsen. Mixa blandningen tills den är slät och jämn.
  3. Ringla chokladsås runt insidan av två stora glas och häll sedan milkshaken i båda.
  4. Toppa varje drink med hackad chokladproteinbar och ätbara blomstersrössel.

Du kanske även gillar:

Grillad trifle med persikor och jordgubbar – enkel sommardessert i glas

Enkelt snacks: lyxiga chokladbollar med dadlar

Ljuvliga no bake brownies med chokladtopp

Här kan du se alla våra vegorecept