Yogan ändrade mitt liv

Från prestationsprinsessa med tusen järn i elden, till en mer balanserad energisk tjej, som sätter värde på egen tid och frid i sinnet. För Victoria Löwenberg i Stockholm har yogan vänt upp och ner på livet. I höst öppnar hon egen yogastudio. Läs hennes berättelse!

”Jag levde för några år sedan ett oerhört hektiskt liv som småbarnsmamma mitt i karriären. Jag var en ”duktig flicka” med stor kapacitet och energi, med en till synes outtömlig energikälla som jag bara kunde ösa ur. Livspusslet var tufft att lägga men det gick om jag sorterade bort de där ”mindre viktiga” bitarna med vila, egen tid etcetera. Men så en dag sa det pang och jag gick rakt in i den berömda väggen. Jag stod plötsligt inför det faktum att kroppen sa nej, du kan inte fortsätta såhär!

Känslan var att jag stod naken utan något som helst skydd mot omvärlden. Alla sinnen var överkänsliga, jag blev yr av alla intryck som ständigt pockade på min uppmärksamhet och som jag inte kunde värja mig emot. Jag försökte fortsätta med mitt tidseffektiva mönster, det vill säga laga mat, slänga in en tvätt, kolla mailen och kanske även borsta tänderna samtidigt, men jag hade inte längre förmågan. Jag stod inför att lära om och lära nytt.

Här kom yogan in i mitt liv. Att rehabilitera sig från en kraftig utmattning tar tid – lång tid. För att undvika framtida utmattning kan det också vara fint att lära om och lära nytt.

Kundaliniyogan har, förutom att gå på Stressmottagningen på Karolinska, varit en stor del i detta arbete. Jag har genom yogan hittat mitt mod, min vilja och styrka. Jag har använt modet till att våga se på livet som det är just nu, viljan till att hitta tillbaka till vad jag vill och att staka ut en ny riktning och styrkan till att ta mig dit, steg för steg.

Jag har designat om livspusslet för att passa mina nya insikter om hur jag vill leva och går nu en tvåårig kundaliniyogalärarutbildning. Hösten 2012 öppnar jag en kundaliniyogastudio i Djursholm (www.yogiunique.se ). Jag önskar dela med mig av de enkla, men kraftfulla verktygen kundaliniyogan har att erbjuda, verktyg som har hjälpt mig från botten upp till nya höjder.

Om du vill prova kundaliniyoga så är det viktigaste, som jag ser det, att du hittar det som gör det meningsfullt att yoga just för dig. Det kan vara återhämtning, mental träning för att kunna hantera ett krävande jobb, fokusträning eller bara att landa här och nu. Jag rekommenderar starkt andra prestationsprinsessor att prova!”

 

Bearbetat av: Anna-Maria E. Alsand